Главният секретар на МВР даде добра оценка на работата на полицията във Враца през 2023 г. /снимки/

Главният секретар на МВР даде добра оценка на работата на полицията във Враца през 2023 г. /снимки/ Главният секретар на МВР Живко Коцев присъства на представянето на отчета на областната дирекция на полицията във Враца през 2023 г., видя агенция BulNews. 
На брифинг той поздрави униформените от града за добрата им работа през годината. Той ги похвали за постигнатите резултати, като заяви, че е регистриран спад на престъпленията. Намалял е и броят на образуваните наказателни производства и има устойчивост на разкриваемостта, каза главният секретар. 
„Резултатите се дължат на добрата координация и взаимодействие с колегите от прокуратурата и с местната власт“, допълни той.
Няма неразкрити тежки престъпления с висока степен обществена опасност, като убийства, има и изключително добри показатели по противодействие на грабежите. 
Като сериозен проблем Живко Коцев посочи домашното насилие и агресията в семейството.
Директорът на полицията във Враца - ст. комисар Красимир Йончев, пък изтъкна като проблем наркоразпространението и затварянето на международен път Е-79. 
Приоритетите, които бяха изложени от ръководството на министерството, са на първо място обучението на целия личен състав, което е цел в национален мащаб.
23.01.2024, 16:21 часа
2647 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha