Община Враца спешно търси кой да чисти пътищата до края на зимата

Община Враца спешно търси кой да чисти пътищата до края на зимата Община Враца обяви обществена поръчка за зимно поддържане на общинска пътна мрежа, научи агенция BulNews. Процедурата е от спешен порядък и се обявява за втори път, след като при предишната не се яви нито един кандидат.
Изпълнителят трябва да се избере в рамките на 15 дни, поради необходимостта от възлагане на поръчката в кратък срок. Причините за това са активният зимен сезон и изчерпания финансов ресурс на сключените през септември миналата година договори за снегопочистване. Това е вследствие на създалата се извънредна метеорологична обстановка в края на миналата година, изразяваща се в необичайно силни снеговалежи и снегонавявания.
Обществената поръчка е разделена в две обособени позиции. За зимно поддържане на четвъртокласната пътна мрежа прогнозната стойност е до 391 666.67 лв, от които 206 000 представляват „опция за допълнителни възлагания“ и е с неосигурен финансов ресурс. Към момента на обявяване на процедурата Община Враца разполага с налични средства в размер на 185 666.67 лв., за които се сключва първоначално договорът.
Втората позиция е за поддържане на улична мрежа в селата Лютаджик и Мало Пещене. Тя е с прогнозна стойност до 25 000 лв., като договорът е без осигурено финансиране.
Срокът за получаване на оферти е 15 дни, или до 5 февруари.
 
26.01.2024, 08:30 часа
2501 4
Коментари

26.01.2024, 12:09 часа
кое е за първи път?Че вали сняг през зимата?Че не се почиства въпреки дадените пари за това или че рестото е правило?Е,огласяването е за първи път,а обсъждането на проблема от тези,които го допускат/не дай боже създават ще е театър.Сигурно имаЕксперт

3210

26.01.2024, 11:51 часа
Това се случва за първи път, в последните 15/петнадесет/ години! ПРИЧИНАТА : Липса на експертен капацитет в планирането, сключването на договори и контрол на изпълнението от Община Враца. Време е този проблем да се обсъди на сесия на Об.С Враца !!!

26.01.2024, 11:38 часа
Е?!? Ясно е кой! Този с най-голямото ресто, като предния път. Иначе, защо са свършили парите? А иначе може да е който и да е...почистването ще си бъде пак такова, като до сега. Общината ще вземе хляба на театъра с тия сценки за наивници.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha