Ударна спецакция! Разбиха престъпни групи за производство и разпространение на дрога в 3 града във Врачанско, 15 души са арестувани

Ударна спецакция! Разбиха престъпни групи за производство и разпространение на дрога в 3 града във Врачанско, 15 души са арестувани Вчера служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР - Враца са провели специализирана операция с цел неутрализиране и пресичане дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с производство на синтетичен опиат от видовете „чай за пушене“ и „билка“. 
След оперативно-следствени действия бяха извършени претърсвания в жилища и автомобили на конкретни лица в градовете Враца, Мездра и Криводол. Намерени и иззети са множество предмети, материали  и парични средства, имащи отношение към извършване на престъпленията.  
В районното във Враца са задържани 8 души, в качеството  на обвиняеми, след което с акт на прокурор  от Окръжна прокуратура Враца, е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Други две лица са с наложена мярка „подписка“. 
Установено е, че групата е действала в периода от 2020 година до вчера. Образувано е досъдебно производство.
В хода на същата операция, в Мездра и село Крета са извършени проверки в два части адреса. Намерени и иззети са амфетамин и „чай за пушене“. Още 5-има души са задържани в РУ Мездра за скок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства.
Припомняме, че преди дни директорът на МВР-Враца Красимир Йончев, в присъствието на главния секретар Живко Коцев, обяви, че полицията работи активно линия на наркоразпространението и действията на ченгетата вече дават резултат. 
26.01.2024, 10:09 часа
10778 2
Коментари

еми

26.01.2024, 11:07 часа
В Мездра Враца и околията всичко се знае друг въпрос е защо не се действа и за тези вещества и за купуването на гласове
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha