Експерт за катастрофата с руски военен самолет: Няма човешки останки на мястото

Експерт за катастрофата с руски военен самолет: Няма човешки останки на мястото

Сваленият в сряда руски самолет Ил-76 в Белгородска област поражда много въпроси, които нямат отговор. Двете черни кутии бяха намерени, но не е сигурно дали зтова ще допринесе за изясняване причините за трагедията. Москва и Киев си отправят взаимни обвинения, а Съветът за сигурност на ООН се събира извънредно в петък, по искане на Русия.
Москва обвинява Украйна, че е свалила самолета с 65 украински военнопленници на борда, 6-членен екипаж и трима придружаващи военнопленниците. Киев пък поиска международно разследване.
Метеорологичните условия не са били причина за катастрофата. На някои от кадрите се вижда, че в опашната част е стреляно. От други видеа става ясно, че вътре хора не е имало. Поради липса на тела около останките не може да се твърди, че е имало повече от 80 човека. Това коментира в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS Тодор Иванджиков, председател на Асоциацията на българската авиационна индустрия (АБАИ).
Той уточни, че черните кутии ще бъдат прегледани, но при военен конфликт, едва ли резултатите от тях ще са обективни.
По думите на проф. Михаил Станчев, преподавател в Харковския университет, прави впечатление бързината, с която руснаците са започнали да коментират инцидента, обвинявайки Украйна. Според него международна комисия трябва да разследва катастрофата, защото тя ще бъде най-обективна.

26.01.2024, 11:50 часа
352 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha