Грозна сцена в НС: Депутати се млатиха с юмруци /снимки/

Грозна сцена в НС: Депутати се млатиха с юмруци /снимки/

Изключително грозна, но и опасна сцена се разигра в Народното събрание (НС). В основата бяха народните представители Радостин Василев, който е независим, и Искрен Митев от коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ).
Двамата си размениха юмруци, но зад гърба на председателя на парламента Росен Желязков. Освен това екшънът е станал извън обхвата на телевизионните камери, които следят пленарното заседание.
Битката се е разиграла в края на парламентарните въпроси към премиера Николай Денков докато на трибуната е депутатът от БСП Борислав Гуцанов.
Тогава Искрен Митев и съпартиецът му Настимир Ананиев тръгват да излизат от залата през врата, която се пада зад председателската трибуна.
В този момент Радостин Василев влиза в разговор с председателя Росен Желязков. Настояването му е да получи втори въпрос към премиера Денков, но е порязан, че като независим има право само на един.
Минаващият наблизо Искрен Митев му подвикнал нещо, след което Радостин Василев го нападнал. В суматохата успял два пъти да удари с юмрук Митев преди да бъдат разтървани, разказаха депутати, които са станали свидетели на битката.

02.02.2024, 15:00 часа
1102 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha