Джамбазки: Ротацията е безпринципно съглашателство на хора, които се биха, а сега са обединени, за да са на власт

Джамбазки: Ротацията е безпринципно съглашателство на хора, които се биха, а сега са обединени, за да са на власт "Протестът на земеделците има основание. Аз съм солидарен с тях, защото върху тях се изсипват няколко кризи". Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки.
Тяхната продукция залежава заради безмитен внос от трети страни. Предстои подписването на споразумение „Меркосур", което ще позволи безмитен внос на месо от Аржентина, Бразилия и други страни. „От трета страна, върху тях се изсипва и абсолютно неразумната климатична политика, която непрекъснато налага нови и нови изисквания. Хората, които произвеждат храната в Европа, не могат да я продадат, защото влиза по-евтина пшеница, царевица, месо, карат ги да плащат повече данъци, намаляват им субсидиите за горивото и те са изправени пред фалит. Така че те са напълно прави, на фона на всички неща, които се случват в Европа. Европейският елит ги убива в момента", категоричен бе Джамбазки.
Защитата на европейския интерес минава през защита на националните интереси, заяви той. „За мен българският интерес е на първо място. Би следвало да е така и в Европа. Ти не можеш да помогнеш на другите, ако твоите хора страдат. Не можеш да си солидарен с никого, ако твоите фермери фалират. Не можеш да се борил за околната среда, ако нямаш храна на масата", категоричен е той.
Системата на подпомагане на земеделието в България според него е изначално сбъркана. „Влагат се европейски и български пари за производство на зърно, което веднага се експортира. Не се подпомага дребното земеделие, животновъдството, тези сектори на земеделието, които правят работна ръка. В момента парите за земеделие всъщност само минават през България и излизат обратно, и не са полезни", обясни Джамбазки.  
Евродепутатът коментира и вътрешнополитическите теми. Според него ротацията е „безпринципно съглашателство на хора, които се вкарваха по затворите, биха се, а сега са обединени само и само да са на власт".
Джамбазки коментира и Шенген. По думите му Австрия трябва да се блокира на наднационално и международно ниво. „НАТО е едно такова място. Австрия не е част от НАТО, но се ползва от някакви форми на сътрудничество. Тогава им казваш просто: след като вие ни държите, станете от този стол и излезте", категоричен бе евродепутатът.
Той беше категоричен, че докато България и Румъния не са пълноправно в Шенген, не сме пълноправно и в Европейския съюз. Те не са солидарни с нас, категоричен е Ангел Джамбазки. „Просто не искат пристанищата на Констанца, Варна, Бургас, но най-вече на Пирея и на Солун да бъдат сухоземно свързани с Шенгенското пространство, тъй като това ще бъде силна конкуренция за тяхната икономика. Виждате ли двуличието? Те си гонят интереса, както би трябвало да правим и ние", посочи Джамбазки.
03.02.2024, 11:46 часа
200 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha