Красота! Още един участък от скоростния път Видин – Ботевград е готов, вижте го /видео/

Красота! Още един участък от скоростния път Видин – Ботевград е готов, вижте го /видео/ Участъкът от скоростния път Видин-Ботевград между селата Макреш и Бела е почти готов, научи агенция BulNews. 
Youtube каналът Infra Sky, откъдето редовно показват напредъка по строежа, пусна клип, заснет с дрон на 4 февруари. На видеото се вижда добрата работа, която са свършили строителите през изминалите няколко месеца. 
Пътят е напълно готов. Асфалтът е положен, има маркировка и пътни знаци. Изградени са надлези, мостове, водостоци и пътни връзки. 
Участъкът е с дължина 13.6 км. Започва от разклона за село Макреш и продължава до село Бела. Пътят преминава по ново трасе, извън обхвата на съществуващия Е-79. Той е с габарит на магистрала, с две ленти за движение в посока, аварийна лента, банкети и разделителна ивица. Допустимата скорост за движение ще бъде 120 км/ч.
Кога ще бъде пуснато движението по готовия участък все още не е ясно. Това трябваше да стане още до края на миналата година, заедно с отварянето на отсечката Мездра-Ребърково. Пускането в експлоатация на този участък обаче беше отлагано неколкократно, като последната дата е 15 февруари. 


 
07.02.2024, 10:45 часа
9617 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha