Вижте напредъка по строежа на скоростния път между Бела и Ружинци /видео/

Вижте напредъка по строежа на скоростния път между Бела и Ружинци /видео/ Напредва строежа на скоростния път Видин-Ботевград в участъка от Бела до Ружинци, научи агенция BulNews. Oт youtube каналът InfraSky са прелетели с дрон разстоянието между двете села, като кадрите показват до къде са стигнали строителите в работата си. 
Преди дни показахме почти готовата отсечка от Макреш до Бела. Следващият участък, този до Ружинци, все още няма такъв напредък но се вижда, че голяма част от работата е изпълнена. На места е положен първият слой асфалт, но по-голямата част от бъдещето трасе е на етап пресован натрошен камък. 
Отсечката е с дължина 11.128 км. Тя също ще бъде с габарит на автомагистрала и максимално допустимата скорост по нея ще бъде 120 км/ч. Ще има по две ленти за движение в посока, аварийна лента, банкети и разделителна ивица, като в определени участъци с по-големи наклони е предвидено изграждането и на лента за бавно движещи се товарни автомобили. Такава ще има между 36-ти и 39-ти км в платното за Видин и между 39-ти и 44-ти км в посока Ботевград.
Между 47-ми и 52-ри км пътят ще преминава успоредно на ж.п. линията, като е отдалечен от нея и не засяга съществуващия селскостопански път. След това при 49-ти км ще пресича река Скомля над язовира, ще преминава над две дерета и преди 52-ри км трасето ще пресича ж.п. линията Видин - София. Между 52-ри и 58-ми км след преминаването на пътя за село Орешец, новият път ще се спуска към Ружинци. При 56-ти км отсечката ще преминава над път I-1 /E79/ Видин - Кула.
На видеото в youtube се вижда, че все още не е започнало изграждането на заложените в проекта съоръжения - надлез над ж.п. линията Видин - София, мостове над реките Барата и Скомля, както и селскостопански подлези. 
При 50-ти км от двете страни на пътя ще има площадка за отдих с тоалетни, паркинги, осветление и пречиствателно съоръжение.
Към момента срокът за завършване на работата по този участък е краят на октомври тази година. 

09.02.2024, 08:40 часа
1245 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha