"Дунав" /Лом/ изчезва от футболната карта

"Дунав" /Лом/ изчезва от футболната карта Един от смятаните за претенденти за първото място в Северозападна трета лига – "Дунав" (Лом), се отказва от по-нататъшно участие в първенството.
Отборът влезе като потенциален фаворит в шампионата, но в края на есенния дял изпадна в криза, задълбочена и от нелепата смърт на Ферарио Спасов в катастрофа след мача с "Локомотив" (Горна Оряховица) на 11 ноември.
Новината за отказване на "Дунав" беше официално съобщена на традиционната работна среща на клубовете от Северозападна трета лига, провела се в пресцентъра на стадион „Ивайло” във Велико Търново. На съвещанието присъстваха президентът на Аматьорската футболна лига и член на Изпълкома на БФС Румен Вълков, председателят на Зоналния съвет на БФС - Велико Търново Бончо Генчев и секретарят на Зоналния съвет Игор Бакьов.
Стартът на Северозападна трета лига е на 24 февруари.
Заради отказа на "Дунав" за по-нататъшно участие няма да има изпадащ отбор от групата. Тимът от Лом беше трети след есенния дял на първенството. Досегашните му резултати се зачитат, а всички негови съперници през пролетния полусезон ще записват служебна победа с по 3:0, както гласи наредбата. 
09.02.2024, 09:53 часа
1548 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha