Андрей Янкулов: Има сериозни подозрения, че Еврото е споделил съдбата на Нотариуса

Андрей Янкулов: Има сериозни подозрения, че Еврото е споделил съдбата на Нотариуса Лидерите на двете мрежи за престъпно влияние в правосъдието, които осветихме преди 4 и 3 години - Петьо Петров Еврото и Мартин Божанов Нотариуса вече са елиминирани. Единият със сигурност, а другия изчезна безследно. Има сериозни подозрения, че и него го е сполетяла същата съдба.
Това обясни експертът от АКФ Андрей Янкулов.
“Това очевидно показва желанието многото подробности около тези мрежи. Има много неща, които са отдолу и много други лица, свързани с тези мрежи, които продължават да са в сянка”, продължи експертът.
Той е на мнение, че историите са до голяма степен свързани.
Янулов коментира и проверката, разпоредена от и.ф главен прокурор Борислав Сарафов.
“Това демонстрира търсене на една връзка между ръководството на Районна прокуратура и мрежата около “Нотариуса”. Тази показност на въпросната акция ни навежда едни спомени от времена, където също виждахме много показни акции. От тях никога нищо не произлезе”, обясни Янкулов и прогнозира, че и този път проверката няма да доведе до пълно разплитане на кръговете около въпросните криминални групи.
Председателят на АКФ коментира и заведението на убития Божанов.
“След като публикувахме видеото с Ивайла Бакалова през 2021 година доста хора започнаха да се свързват с нас и да искат да говорят с нас. В тези разговори различни хора от обкръжението на Божанов ни споделиха за “Club SS”, но той вече не работеше”.
Притеснителното е, че в преписката за дейността на Божанов, по която са работили от ГДБОП по времето на министър Рашков е имало данни за клуба и още тогава е трябвало да се предприемат тези действие.
“Отново сериозно трябва да се провери. Имаше информация за закъснял сигнал на покушението срещу Мартин Божанов, дали в този период между убийството и идването на служителите на реда нещо се е случило всички очакваме да разберем. Това е затворен комплекс с охранителни камери сигурно може да се установи влизали ли ли са, имало ли е лица около него и какво се е случило.
10.02.2024, 08:36 часа
434 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha