Краят е близо! Усилена работа кипи по Е-79 между Мездра и Лютидол, пускат движението до края на седмицата /видео/

Краят е близо! Усилена работа кипи по Е-79 между Мездра и Лютидол, пускат движението до края на седмицата /видео/ Усилена работа кипи по участъка Мездра-Лютидол, част от строящия се скоростен път между Видин и Ботевград, научи агенция BulNews. По всичко личи, че този път обещаният срок ще бъде спазен и движението ще бъде пуснато до края на седмицата. 
Това ще сложи край на продължилия 9 месеца кошмар за жителите на Северозапада. Откакто участъкът беше затворен, пътуването на хората от и до София бе истинско мъчение, тъй като те трябваше да се придвижват по разбити и опасни обходни маршрути. Представителите на бизнеса пък понесоха огромни финансови загуби заради удълженото време за пътуване и повишения разход за гориво. 
Сега обаче всичко това ще остане лош спомен и хората ще могат да се радват на така дълго чаканата придобивка.
Видео, направено с дрон над новия път, показва добре свършената работа на строителите. Броени дни преди изтичането на обявения краен срок за завършване на дейностите, от канала Infra sky в Youtube са прелетели целия участък, почти до Лютидол. На кадрите се вижда, че строежът на пътя е на финалната права. 
Усилено асфалтуране кипи по подстъпите към пътен възел „Ребърково“. Предстои да бъде положена маркировка, както и монтирането на пътни знаци. С това дейностите по Лот 2 Мездра-Лютидол ще бъдат напълно готови. Лот 1 пък – Лютидол-Ботевград e готово отдава и само се очакваше завършването на другия. 
Предстои до края на тази седмица движението да бъде пуснато. То ще се осъществява в едната лента, двупосочно, докато пътят бъде завършен напълно. 
След време обаче ще се наложи ново затваряне, заради изграждането на още два пътни възела – „Мездра“ и „Дърманци“. Кога ще стане това все още не е ясно, но обещанията на властта са цялото трасе между Мездра и Ботевград да бъде готово до края на 2024 г.

 
12.02.2024, 10:09 часа
16023 2
Коментари

Вълчо таксито

12.02.2024, 11:48 часа
Срещу мотела скалата въобще не е разбита и там тепърва още ще се работи. Там после трябва да се прави и второто платно. Чак тогава ще се правят и двата пътни възела. Ще го пуснат за 1-2 месеца докато закърпят обходните пътища и после пак ще затворят
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha