Съдия Нели Куцкова: Важно е да се раздрусат клоните, за да изпаднат още гнили ябълки

Съдия Нели Куцкова: Важно е да се раздрусат клоните, за да изпаднат още гнили ябълки Важно е да се раздрусат клоните, да изпадне някоя друга гнила ябълка. Но се съмнявам. Това заяви пред Нова телевизия съдия Нели Куцкова след вчерашното изслушване на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и съдия Владислава Цариградска пред Висшия съдебен съвет по повод убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и съмненията, че той е участвал в схема за натиск върху магистрати.
Надявам се повече колеги да са склонни да говорят, покрай всичко това, което се случва. Тези, за които се разбра, не са единствените, посочи още Куцкова.
“Знам за много случаи на упражняван натиск, но те (магистратите) не се оплакват”, заяви тя.
150 магистрати са били подслушвани и следени за 4 години, заяви по време на изслушването съдия Атанаска Дишева, която цитира данните, предоставени от съдия Владислава Цариградска от докладите на бюрото за контрол на специалните разузнавателни служби. Дишева посочи, че няма данни за образуване на досъдебни производства, въпреки че има изготвени веществени доказателствени средства.
На въпрос голям ли е броят на тези СРС-та за този период и има ли съмнения за конкретна цел, която е била преследвана, Куцкова заяви:
“За този период това не са толкова много СРС-та. И хората, които работят в съдебната система, подлежат на контрол. Цифрата не ме притеснява, но от тези 150 дадени разрешения са излезли само три случая, по които са събрани доказателства. Пита се - имало ли е основание тези хора да бъдат следени и къде се пази тази информация”, коментира Куцкова.
14.02.2024, 10:36 часа
244 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha