Наздраве! Царят на виното Тони Йорданов заряза лозата на Трифон Зарезан в бижуто край Мездра - изба "ШаТони" /снимки/

Наздраве! Царят на виното Тони Йорданов заряза лозата на Трифон Зарезан в бижуто край Мездра - изба "ШаТони" /снимки/ Днес, по традиция, Царят на виното Тони Йорданов събра приятели и бизнес партньори по случай Трифон Зарезан в бижуто си „ШаТони“ край Мездра, видя агенция BulNews. 
Беше извършен тържественият ритуал по зарязване на лозата за здраве и берекет. На празника присъстваха кметът на Мездра Иван Аспарухов, председателят на общинския съвет в железничарския град Яна Нинова и още десетки гости. Всички те имаха възможността да хванат ножиците и да се включат в ритуала. 
Под звуците на мездренската духова музика и облечени в народни носии, Тони Йорданов, съпругата му Надежда и неговият съдружник Цанко Петков поздравиха своите гости и ги почерпиха с младо вино от последната реколта на винарска изба „ШаТони“. Така присъстващите се увериха от първо лице в качеството на продукцията.  
Изба „ШаТони” се простира на площ от 1062 кв.м. и е с капацитет за преработка на 500 тона грозде. Оборудвана с най-модерните високотехнологични съоръжения и дегустацията на виното е истински празник на сетивата. 
Любителите на гроздовия еликсир имат възможността да му се насладят в невероятната обстановка на комплекс „ШаТони“. Той се състои от производствена част, където се организират винени турове, хотелска част с 16 стаи и ресторант и тераса с панорамна гледка към зелените склонове на Стара планина.
Амбицията на Царя на виното Тони Йорданов е да разшири още повече комплекса, като изгради и модерен спа център. Така той ще превърне китното селце Дърманци в атрактивна дестинация за любителите на винения туризъм. 
Кулминацията на празника Трифон Зарезан в комплекс "ШаТони" е довечера, когато гостите ще могат да се насладят на уютна обстановка, изискана храна и на музиката на Веселин Маринов.
14.02.2024, 12:50 часа
2316 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha