Кольо Колев: БСП се самоунищожава, "Възраждане" са тръгнали в същата посока

Кольо Колев: БСП се самоунищожава, "Възраждане" са тръгнали в същата посока "Ротацията ще мине проблемно. Не очаквам развалянето на сглобката в тази връзка. Разбира се, тя ще бъде с имиджови щети върху всички участници в нея". Това мнение изказа пред БНР социологът Кольо Колев. Той коментира и ситуацията в Столичния общински съвет, който след три месеца избра временен председател, което обаче доведе до напрежение в две от партиите - БСП и "Възраждане".
Според него характерното за БСП в последните години е, че поддържа саморазрушителен курс. И сега той продължава по отношение на общинските съветници в София, смята социологът.
"Корнелия Нинова открива все повече и повече врагове навсякъде и никъде не намира съюзници. За нея като че ли има само подчинени и врагове, съюзници и приятели отсъстват", добави той и каза, че не вижда последователна политика.
"Възраждане" са тръгнали с бързи стъпки в същата посока, смята Кольо Колев. "Безумни махания във въздуха, поради простата причина, че не могат да намерят център на нещо, което да нарекат политика", обясни той.
В последно време има огромно разминаване между обществените настроения и политическия елит, изказа мнението си социологът и добави, че това трупа напрежение, което може да избие в две посоки, едната от които е да се снижи изборната активност и така да се скрие руинирането на всички политически партии, а резултатът да остане на сегашното ниво.
Според него обаче това са "сметки без кръчмаря", защото напрежението е силно и то може да избие в търсенето на нов политически "спасител", който да обедини надеждите на хората, или да се стигне до улични протести.
"Не случайно се говори за партия на Радев. Голяма част от надеждите са отправени в тази посока", коментира Кольо Колев.
Сглобката не е заинтересована от това и те ще държат на това да няма избори, продължи с коментара си той. Същевременно те демонстрират побутване помежду си, спорове и заявяват, че са готови на избори, добави социологът. Според него обаче това до голяма степен е форма на рекет по отношение на "големия брат, който направи сглобката":
"Подозирам, че големият брат накрая ще удари с юмрук по масата и ще каже "Я се подреждайте и мирувайте"".
По думите му може да се стигне до криза в управлението, но все пак това е малко вероятно.
14.02.2024, 14:31 часа
342 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha