Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца обявява конкурс за „Най-четящ клас“

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца обявява конкурс за „Най-четящ клас“ Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца отправя предизвикателство към всички ученици и класни ръководители на деца от 1 до 4 клас, по повод 70-години от създаването на културната институция. В годината, в която библиотеката чества своя юбилей, тя иска да отличи учителите и децата, които са успели заедно да превърнат книгите в част от ежедневието си, както и да насочи вниманието на тези, които все още не са открили ползите от четенето за удоволствие.  
В конкурса могат да участват всички класове в начален курс от учебните заведения в град Враца. Заявката за участие се подава от класните ръководители, на място в централната сграда на библиотеката, ул. „Петропавловска“ 43 (Детски отдел) или във филилал в ж.к. „Дъбника“, в сградата на Пълномощничеството. Срокът за записване е от 15 до 23 февруари 2024 г.
Необходимо е при записването класните ръководители да подадат списък с всички ученици от класа, за да им бъдат подготвени специални карти за участие и абонамент за библиотеката.
Библиотекарите от Детски отдел и Филиал вписват всяко от заеманията на децата от класовете в автоматизирана библиотечна система, както и в обща читателска карта на класа.
Заеманията могат да стават при групови посещения на децата и учителите или индивидуално, при представяне на карта за участие.
Срокът за участие е от 1 март до 20 май 2024 г.
В конкурса ще бъдат раздадени 4 награди за: „Най-четящ I клас“, „Най-четящ II клас“, „Най-четящ III клас“, „Най-четящ IV клас“. Всеки от участниците ще получи грамота. Победителите ще бъдат избрани с помощта на автоматизираната библиотечна система.
Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в края на месец май 2024 г.
15.02.2024, 13:11 часа
236 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha