Малки полицаи от Берковица посетиха районното и общината /снимки/

Малки полицаи от Берковица посетиха районното и общината /снимки/ На 14 февруари Община Берковица, РУ на МВР – Берковица и учениците от Четвърто ОУ „Георги С. Раковски“, които се обучават по превантивната програма „Детско полицейско управление“, участваха в организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните ден на отворените врати.
В рамките на кампанията децата посетиха полицейското управление в Берковица, където се срещнаха с Пламен Панайотов – Инспектор детска педагогическа стая. 
От него те научиха как полицията работи с деца правонарушители, както и с деца по линия на превенцията. Освен това имаха възможност да влязат в оперативната дежурна част, да се запознаят с други служители на реда, да разгледат работните им места, включително и да посетят стаята за арести. Пред учениците бяха показани и помощни средства, с които си служат органите на реда при нарушаване на обществения ред.
След това малките полицаи потеглиха към сградата на Общинска администрация – Берковица, където се запознаха с екипа и функциите на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.  
Там те научиха как се провеждат възпитателните дела с деца, как се организират конкурсите на комисията и как институциите работят в мрежа по между си.
Младите доброволци, участвали в проекта, получиха подаръци от кмета на Община Берковица Радослав Найденов, който изрази надежда, че децата ще подходят отговорно и след приключването на кампанията, ще отличават доброто от злото, отговорното от безотговорното.
На срещата присъстваха още Димитринка Йоцова - секретар на местната комисия, Пламен Панайотов – Инспектор детска педагогическа стая, Анжела Кадийска – училищен психолог, както и обществените възпитатели – Поля Иванова и Радослава Янева.
нициативата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и РУ на МВР-Берковица цели да се повиши правната култура на децата и да се изгради доверие у тях по отношение на институциите. Особено силно това важи за подрастващите, участващи в детските полицейски управления, при които чувството на уважение към законността, зачитане ценностите на обществото и гражданското самосъзнание са изключително важни.
16.02.2024, 11:27 часа
243 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha