Нова кухня за домашния социален патронаж ще изгради през тази година Община Хайредин

Нова кухня за домашния социален патронаж ще изгради през тази година Община Хайредин Два проекта със средства, които ще се отпускат от държавния бюджет за общините, ще започнат през тази година в община Хайредин, съобщикметът Тодор Алексиев. По думите му общата сума е около 6 млн. лв. С част от средствата ще бъде изградена нова кухня за домашния социален патронаж.
„Настоящата сграда е в много лошо състояние, амортизирана, а обслужва над 300 социално слаби жители“, обясни Алексиев. Другите пари ще бъдат вложени в ремонт на детската градина в с. Рогозен.
През март ще започне обновяването на още една детска градина в общината – тази в с. Михайлово, обясни Алексиев. Средствата - близо 1 млн. и 900 хил. лв. са европейски и ще бъдат вложени в нова дограма, за вътрешно и външно обновяване и ново обзавеждане. В детското заведение се обучават над 40 деца.
Капиталовата програма на Общината за тази година възлиза на 558 хил. лв. като с тези пари ще се направи ремонт на покривите на читалищата в общинския център и в селата Манастирище и Михайлово. Ще бъде закупена и машина за почистване на обраслите вътрешноселски и междуселски пътища от третокласната и четвъртокласната мрежа. „Средствата по капиталовата програма са крайно недостатъчни, но каквото можем с тях ще направим. Ние сме малка община, бюджетът ни за 2024 г. е в размер на 10 млн. 590 хил. лв.“, посочи Тодор Алексиев./БТА  
16.02.2024, 14:42 часа
387 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha