Павел Вълчев, "Алфа рисърч": Все пак ротацията най-вероятно ще се случи

Павел Вълчев, "Алфа рисърч": Все пак ротацията най-вероятно ще се случи Политологът и социолог Павел Вълчев от „Алфа рисърч“ коментира, че все пак ротацията в правителството е по-вероятно да се случи, въпреки твърденията на Бойко Борисов, че заради активностите на ПП, важната властова процедура все повече се отдалечава.
„Първо трябва да се отбележи, че предстоят европейски избори, ако не се случи ротацията би следвало да имаме избори 2 в 1. Нека отчетем, че при европейски избори имаме по-ниска избирателна активност, т.е. са възможни всякакви изненади, тъй като не се знае в каква посока може да има мобилизация. Второ – в европейски мащаб се очаква да има известна радикализация на тези избори, т.е. да се изберат по-радикални движения и ако това се случи и тук, това е опасно за настоящите управляващи.
На трето място – във вътрешнополитически план няма някакви сериозни размествания като електорална подкрепа, които да подсказват, че са възможни нови конфигурации. Нека обърнем внимание и на това, че това управление, което в момента има страната, знаем всички, че беше постигнато след поредица от избори…Драматизмът, който се случва – имам чувството, че вече свикнахме с него“, коментира Павел Вълчев.
По думите му, това е част от политическата игра. Според него, „драматизмът“, който се случва, е тъй като двете водещи партии в управлението, са основни конкуренти.
„Продължаваме промяната“ беше създадена като алтернатива на ГЕРБ. В този смисъл, най-малкото пред електората, а пък те имат и достатъчно аргументи да не се разбират толкова добре, е нормално да имат такива противоречия, но това да не промени цялостната картина в страната“, каза политологът и социолог от „Алфа рисърч“.
Според Павел Вълчев, има връзка и между управлението на национално ниво с това в София.
Той коментира и убийството на Мартин Божанов – Нотариуса. „Ние постоянно получаваме доказателства и аргументи, че имаме проблем в съдебната система. Тук проблемът е, че не са институциите, тези които започват разследване, а по-скоро се случва някакъв инцидент, убийство или някой проговаря и тогава обществото започва да научава повече неща, т.е. не са водещи институциите – това за мен е много сериозен проблем“, каза Вълчев.
По отношение на темата от деня за смъртта на Алексей Навални, Павел Вълчев каза, че е очевидно, че в Русия има авторитарен режим и смазване на опозицията.
16.02.2024, 16:47 часа
340 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha