Байдън: Путин е отговорен за смъртта на Навални

Байдън: Путин е отговорен за смъртта на Навални Най-изявеният критик на руския президент Владимир Путин Алексей Навални е починал. 47-годишният опозиционер е издъхнал в наказателна колония, в която излежаваше 19-годишна присъда при специален режим.
В САЩ изненадата, шокът и гневът вече започнаха да отстъпват на прагматичните действия и какво следва. Джо Байдън директно хвърли вината за случилото се с Навални върху руския президент Владимир Путин. Това направи и държавният секретар Антъни Блинкен, който е в Мюнхен.
„В продължение на повече от десетилетия руското правителство и Путин преследваха, тровеха и хвърлеха в затвора Алексей Навални. В смъртта му в руски затвор, фиксацията и страха от един човек само подчертават слабостта и гниенето в сърцето на системата, която Путин е изградил. Русия е отговорна за това”, заяви Блинкен.
„Алексей Навални смело се изправи срещу корупцията, насилието и всички лоши неща, които правителството на Путин правеше. В отговор Путин го отрови, арестува, осъди го за изфабрикувани престъпления. Не знам какво точни се е случило, но нека никой не се заблуждава. Путин е отговорен за смъртта на Навални. Това, което се случи с Навални е поредното доказателство за бруталността на Путин”, добави Байдън.
17.02.2024, 08:50 часа
138 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha