Арестуваха шефа на имотната мафия в България

Арестуваха шефа на имотната мафия в България Задържаха шефа на имотната мафия Владимир Младенов-Мамата, замесен в имотни измами. Операцията е проведена на териториите на София и Бургас от МВР, пише SafeNews.
В хода ѝ са проверени 23 адреса в София и 3 в Бургас. Иззети са множество предмети и документи, имащи отношение към престъпната дейност на групата.
Ужилени от Мартин Божанов – Нотариуса разказват, че в неговата банда за имотни измами главни действащи лица са шофьорът му Славчо Йорданов – Слави Свинята и брокерът на недвижимо имущество Петър Ангелов – Пипо.
На името на последния се водят над 20 имота. Придобити чрез измами от Божанов през последното десетилетие.
Една от схемите, реализирани успешно от Мартин Нотариуса и Славчо Йорданов, е кражбата на апетитен терен на централната софийска улица „Георги С. Раковски“ №199.
Тандемът слага ръка върху имота през 2008 г. И впоследствие, след серия от фиктивни сделки, го продава за сумата от 800 000 лв.
С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 14 души. На петима от тях са повдигнати обвинения и с прокурорско постановление мярката им е удължена за срок до 72 часа.
Работата по случая продължава, под наблюдението на Софийската градска прокуратура.
Мартин Божанов-Нотариуса и бандата му са заграбили имоти за 50 млн. лева. Нотариуса е заграбил стотици апетитни имоти в София и провинцията на обща стойност поне 50 млн. лв. с измами през годините на престъпната си кариера.
51-годишният брокер с влияние в съдебната система, е дърпал конците на влиятелен престъпен синдикат за кражба на имоти и последващата им продажба. Който е действал до смъртта му.
Купувач на имота е ген. Стоян Тонев – тогавашният шеф на Военномедицинска академия , който почина през 2017 г. Приживе ген. Тонев беше подсъдим заедно с приближената му д-р Кадурина, че е източил над 16 млн. лв. от Военна болница.
17.02.2024, 14:07 часа
2497 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha