Осиновена в САЩ жена от ромски произход намери родителите си във Видинско и пое грижата за тях

Осиновена в САЩ жена от ромски произход намери родителите си във Видинско и пое грижата за тях Да се родиш в ромско семейство, което те оставя в приют, защото няма възможност да се грижи за теб. Да бъдеш осиновен от американци и да имаш късмета един ден да изградиш живот в разкош - приказна къща, престижно образование, ослепителна външност, две деца и успешен съпруг. А след това, на 27-годишна възраст, да откриеш биологичните си родители във видинско село. Това е истинската история на Биляна Грейвс Бартлет.
За нея съобщи агенцията ни миналата година.
 

След дълго търсене, знаейки единствено името на дома, в който е изоставена като малка, тя открива имената на биологичните си родители. През 2022 г. пътува 28 часа заедно със своя съпруг и осиновителката си, чиято пълна подкрепа получава. Така се среща за първи път с родните си майка и баща във Видин.
Прекарва дни наред в дома им. Преживява културен шок, както самата тя го определя. Водят я до болницата, в която се появява на бял свят. Отиват и до приюта, в който са я оставили на 2-годишна възраст.
Въпреки всичко Биляна приема с любов хората, дали живот. Нарича ги "мамо" и "тате" от първия миг. А след тази толкова чакана среща се разделя с тях с най-топли чувства. "Нямам търпение да се върна скоро, за да ви видя отново! Вие вече значите целия свят за мен", пише още тогава в своя профил в социалната платформа "ТикТок". И ако някога сте попадали на трогателната история на Биляна и сте се питали какво ли ще се случи по-нататък, развоят на събитията е точно какъвто младата жена си пожелава.
През лятото на 2023 г. пристига отново с мъжа си Блейк, а този път ги придружава и синът им Ели Майкъл, дошъл да се запознае с биологичните си баба и дядо. Малкото им момиченце - Емелия Лин, остава в Америка при осиновителите на майка си. Биляна и семейството решават да прекарат лятната си ваканция тук, отсядат отново в къщата на родителите . Ромското семейство ги посреща емоционално, а щастливата баба прегръща сърдечно своя внук. Той също се радва да я види.
"Моята майка" - така Биляна нарича биологичната си родителка, докато двете готвят вечеря в малката, скромна кухня в селската къща. Сутрин американското момиче сервира за всички традиционна закуска - яйца с бекон, за да могат родителите да се докоснат поне малко до нейния начин на живот в САЩ. Междувременно мъжът документира тези сантиментални моменти.
По време на цялата си лятна ваканция семейството, Биляна прави неща, присъщи на хора, които никога не са се разделяли.
Загрижени българи коментират като я предупреждават да внимава, за да не бъде използвана с цел финансова изгода от родителите си, уточнявайки, че тя не познава привичките на ромския етнос и е наивна. Жената запазва добрия тон при всеки подобен коментар и отговаря: "Дори да ми поискат пари, не означава, че съм направила грешка да ги познавам.
Други питат Биляна дали е запозната с етноса и това, че всъщност не са българи. Не се обижда. Горда е, че е ромка. Отвръща, че можеш да бъдеш едновременно ром и български гражданин. И едното не изключва другото. "Мисля, че тази култура е невероятно красива", допълва тя.
Въпреки всичко тези, които се радват на историята , са много повече. Сред добрите пожелания се срещат и хора, които я молят за помощ. Такъв е случаят на човек, който е оставен за осиновяване в същия дом във Видин. Иска да намери своите истински родители, както е успяла да го направи тя, и я моли за съдействие.
18.02.2024, 12:30 часа
3300 2
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha