Венци Мицов с история от Враца: Български Z патриот тръгна да бие руснаци, защото не харесват Путин

Венци Мицов с история от Враца: Български Z патриот тръгна да бие руснаци, защото не харесват Путин Венци Мицов сподели история за фен на Путин, скочил на бой на руснаци във Враца. Музикантът, бивш политик и настоящ журналист, разказа как мъж и жена били нападнати от т.нар. Z патриот, тъй като не подкрепят режима на президента в родината си.
Ето какво разказа Мицов с пост в социалната мрежа:

Тая история сигурно нямаше да има смисъл да ви я разказвам, ако изводите от нея не бяха толкова тъжни…
В основата и стои една грешка. 
Грешката е на Дима - той и съпругата му Альона живеят във Враца, където тя е концертмайстор в симфоничния оркестър.
Дима и Альона са противници на режима на Путин. Те винаги са изразявали публично позициите си, участвали са в протести срещу войната и срещу кремльовското жоже.
Дима пишеше статии в Офнюз и там разказваше какво всъщност се случва в Русия в последните години.
Вчера следобяд Дима върви из центъра на Враца. И вижда българска мурзилка по каталог - врачанска батка, носещ символът Z на якето си, заедно с други подобни атрибути.
Дима не издържа и казва думата “нацист”. Тук става страшно. Батката скача на бой.
Съпругата на Дима по това време минава през същото място и става свидетел (тя тъкмо си е тръгнала от работа).
Започва интересна сцена. Сцена, в която българската Z батка крещи на руснаците “Безродници, соросоиди, ГДЕ БЯХТЕ ВИЙ”.
Идва полиция и прибира всички. Докато това се случва обаче, батката хем вика “Безродници”, хем вика “Язе съм българин ве, вие тука сте никои ве”.
Врачанската полиция е повече от адекватна. 
Пускат Дима и Альона бързо, като им казват, че за съжаление у нас е пълно с подобни анимационни герои.
И това е краят на историята.
Да, да, знам, че Дима вероятно не е бил прав да каже “нацист”. 
Но Дима бяга именно от това, което се случва в Матушка Русь и което си е чист…айде, да не го наричаме “нацизъм”, ама “диктатура, тоталитаризъм” по каталог.
Но за мен тая история има съвсем друг смисъл.
И той е следния - когато сте “български патриот”, който носи руски символи. И когато сте склонни да обвинявате с термина “безродници” чужди граждани, противници на чужд Диктатор…
То тогава, батенца, друзя мои, у вас есть болшой проблем…
Ние винаги сме били раболепни. Към кого ли не.
Знам, че към днешна дата това продължава. И знам, че и от другата, “правилната” страна нещата не са ОК и че това “споделих с нашите партньори в посолствата” е отврат.
Но, да се разберем. 
Патриотизъм не е това да носиш символите на руската армия. Патриотизъм не е да слушаш ЛЮБЕ. 
Патриотизъм не е да се подмокряш при вида на снимки на Сталин.
Тия всичките не са наши, а чужди.
И сега финал. 
Някой ден някой такъв просъветски/пропутински сектант ще заколи някого. Ей така, защото мозъкът му е изпилен от четене на бубалачко ком и истината нет.
И тогава ще се сетим, че сме изпуснали началните уроци - какво е патриотизъм, какво е национално достойнство и как русите ни бяха окупирали и ние дълги години гледахме задължително тяхната телевизия в петък и в химна ни се пееше за Москва.
А дотогава? 
Дотогава ще викаме “патриотични” на партиите, които искаха повече блицкриг от Путин в началото на войната…
Край на историята. 
Обещах и ви я разказах.
Научете се да обичате страната си. И да отстоявате позициите си така, както Навални (чиито идеи не харесвам никак) отстояваше.
Едно “браво” на полицията във Враца. 
И това е всичко. 
Останалото е проблем на образователната система, липсата на любов в семейството и липсата на култура, наука и смислени медии…

 
27.02.2024, 09:36 часа
2384 7
Коментари

ami

28.02.2024, 07:49 часа
az pak predlagam na toia MICOV da otide dorovolev v Ukraina,togava shte mu priemem patriotarstvoto,,,,A tia maimuni muzikanti kvo diriat tuka v takiva razmirni vremena,,,

ха ха

27.02.2024, 16:15 часа
Навални е американски шпионин така ли се обича страна? Жена му пък се развява с Христо Грозев и свекърва й я проклина че го е набутала обратно да го съдят.

тцтцтц

27.02.2024, 16:12 часа
И ти да се включеш в пропагандата. И да не сме любители на руското още по не сме любители на американско и усрайнското. И най-обичаме българското. Тебе ти се ще някой лев от соросоидите май?Айде трий трийй

27.02.2024, 15:01 часа
аналогията с "педерас"-т (което е някаква форма на психологичен/психичен проблем (някои го смятат за заболяване и имат своите основания)) и реакцията на база подобна обида и българския патриотизъм основан на руска пропаганда е точно попадение!Еднакви

27.02.2024, 14:53 часа
ПАРАДОКСАЛНОТО СЪЩЕСТВО - "БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ"?!? То се гордее не от нещо българско, а от всичко сътворено от руско-съветската пропаганда. То убива за тезата, че всичко от русия е за "доброто" на България. С една дума - индиректен/условен патриот.

.

27.02.2024, 14:44 часа
А е патриотизъм да развявате украинското знаме

3б3

27.02.2024, 10:45 часа
Какво е това лайно дето сте пуснали тука? Кой го интересуват платените полюции на наркомана Мицов? Дима е хубаво да се научи да не обижда хората щото ще му опадат зъбите. Ако някой му каже на въпросния Дима, че е педерас той как ще реагира? Айде чиба
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha