Край на мистерията: Ето защо мъжете получават оргазъм по-често от жените

Край на мистерията: Ето защо мъжете получават оргазъм по-често от жените Сексолози от канадския университет Макмастър откриха защо мъжете имат повече оргазми от жените. Резултатите от изследването са публикувани в списанието Gender & Society.
Изследователите постоянно откриват, че мъжете изпитват много повече оргазми от жените, когато става дума за хетеросексуални сексуални контакти. Това се нарича разлика между половете. 
Има много предположения за причините за явлението. Някои от по-популярните са, че на жените им отнема твърде много време, за да достигнат оргазъм.
В настоящата работа авторите проведоха проучване, в което взеха участие 40 хетеросексуални канадци. 
Според резултатите 86% от мъжете съобщават, че са изпитали оргазъм по време на последния си полов акт, в сравнение с 62% от жените.
Както се оказа, под редовен полов акт участниците имат предвид вагинален секс, но той е свързан със стимулация на пениса, а не на клитора. Двойките трябва по-често да се обръщат към сексуални практики, които дават приоритет на стимулацията на клитора, казват учените.
„Решението на проблема с раздялата е оралния секс. Проведохме задълбочено интервю и установихме, че при двойки, които практикуват алтернативни видове секс на вагиналния, като оралния, жените кулминират по-често“, отбелязват авторите.
12.03.2024, 10:00 часа
377 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha