Как да възвърнете самочувствието си след раздяла?

Как да възвърнете самочувствието си след раздяла? Колкото и пъти да слушате песен на Тейлър Суифт след раздяла, болката от разбито сърце може да се почувства непоносима.
Затварянето на глава от живота ви, като романтична връзка, не е нещо, което някой намира за особено удобно или приятно – независимо дали е човекът, който е решил да сложи край или не. Но без значение колко дълго сте били заедно с бившия ви, и двамата сте решили, в един или друг момент, да бъдете част от историята на другия – и това е нещо, което трябва да помните и цените.
Преживяването на този вид загуба може да отнеме много време, за да преминете през нея, а за някои може да бъде временно пагубно за вашето самочувствие и цялостно благосъстояние. Но не се страхувайте, има начини да преодолеете емоциите и умствените пречки, след които можете да се изправите на крака. 
Как да възвърнете самочувствието си след раздяла?

1. Позволете си да тъгувате по приключената връзка
Бихте си помислили, че ще бъде по-лесно да се излекувате след всяка следваща раздяла, която преживявате, но всяка ситуация е различна. Каквото и да правите, не вярвайте, че сте се провалили, защото връзката не е потръгнала. Предполага се, че всеки човек, който влиза в живота ви, е там с причина – дали да ви даде урок или да ви помогне да израснете по някакъв начин. Връзките – особено романтичните – могат да предизвикат мислите ви и да ви помогнат да откриете неща за себе си. И позволявайки си да скърбите, вие си давате разрешение да бъдете уязвими и присъстващи в момента.

2. Създайте си пространство за изцеление и разбиране
Някои хора обичат да се впускат в друга връзка веднага след раздяла, за да предотвратят загубата, която току-що са преживели. Въпреки че това не е лошо нещо, може би е най-добре да използвате това време, за да се поглезите и да се погрижите за себе си, когато работите върху това как да изградите увереност след раздялата. Вземете дълги, топли вани; отидете на филм сама; освежете апартамента си, за да създадете място без стрес. Само защото връзката, в която сте били, не е вървяла по план, не означава, че тази със самите вас също трябва да страда и да приключи.

3. Обградете се с близки приятели и семейство
Наличието на здрава система за подкрепа ще ви помогне да се излекувате и да се почувствате уверени, докато се научите как да намерите себе си след раздяла. Приятелите и семейството ви могат да ви изслушат и да ви осигурят рамо, на което да се облегнете, когато се чувствате тъжни. Не забравяйте да планирате няколко срещи с приятели, за да излезете от дома и да направите нещо забавно. Въпреки че няма определена крайна дата, когато ще се почувствате по-добре, подкрепата на вашите близки може да ви помогне да изградите самочувствието си, като ви напомня защо заслужавате щастие и ви кара да се смеете.

4. Обличайте се така, както искате да се чувствате отвътре
Въпреки че може да искате да се скриете в килера и да гледате любимото си шоу на Netflix, може да се почувствате по-добре, ако се преструвате, че се чувствате щастливи. Лесен начин да промените начина си на мислене е като носите неща, които могат да ви накарат да се чувствате уверени. Отделете време, за да изберете облекло, което ще разкрие вътрешното ви самоуверено Аз, опитайте нова прическа или пък заложете на по-ярък грим. Малко оформяне и грижа за себе си може да ви помогне да се почувствате по-уверени и може дори да излекува разбитото ви сърце. Всичко е въпрос на малките стъпки към големия успех.

5. Постигнете целите, които сте отлагали
Може да има едно или две неща, които никога не сте имали шанса да започнете или да постигнете поради предишната ви връзка. Въпреки че това партньорство може да не е проработило, най-накрая можете да преследвате нещата, които винаги сте искали да правите. Фокусирането върху нови проекти може да ви позволи да се почувствате завършени и смели и дори може да предизвика ново начинание, което да изследвате. Не позволявайте на минала връзка да ви попречи да постигнете целите си, защото увереността ви е била засегната. Това е идеалният момент да изтупате праха от раменете си и да повишите самооценката си, като преследвате нещата, които някога са ви карали да се чувствате живи.

6. Внимавайте с мислите си
Може да е лесно да се включите в негативни разговори със себе си, когато преминете през раздяла. Може да подцените собствената си стойност, което да повлияе на самочувствието ви. Вместо да се съсредоточавате върху негативното и да се критикувате за миналото, върнете увереността си, като предизвикате мислите си. Всеки ден записвайте няколко неща за това защо обичате себе си. В началото може да ви се стори глупаво, но колкото повече практикувате това, толкова по-бързо може да се влюбите отново в себе си.

7. Бъдете мили със себе си
Няма причина да се наказвате, когато преживеете раздяла, особено ако половинката ви е скъсала с вас. Това, че връзката не е потръгнала, не означава, че нещо не е наред с вас или сте направили нещо нередно – не всички връзки трябва да продължат, някои са там, за да ви научат на житейски уроци. Опитайте се да запомните, че въпреки че е напълно нормално да работите върху себе си, за да растете и да се учите, никой не трябва да ви кара да се чувствате непълноценни. Когато работите върху това как да изградите увереност след раздялата, не забравяйте да държите главата си високо, не премисляйте нещата, които сте могли да направите, и молим ви, не се вманиачавайте по грешките, които сте направили. Вие сте човек и никога не е късно да се научите и да опитате отново.
18.03.2024, 11:00 часа
184 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha