Експерт обясни ще поскъпне ли почивката на морето тази година

Експерт обясни ще поскъпне ли почивката на морето тази година Ще се отрази ли цената на цацата и шопската върху броя на туристите у нас? Къде е най-евтино да почиваме в България? Свършиха ли промоциите за лятото?
Отговорите на тези въпроси дава управителят на туристическа агенция, представител на голям германски туроператор у нас и член на Асоциацията на incoming агенциите Венцислав Танчев.
Според него поскъпването на хотелските услуги тази година е доста умерено.
До 5% увеличение на туристическите услуги през летния сезон прогнозира Венцислав Танчев. 
„В сравнение с това, че миналата година сезона по морето, макар и успешен не беше достигнал предпандемичните нива от 2019 г.”, допълни той.
В същото време той подчерта, че хотелиерите са започнали да ценят високо българския турист.
„Българските хотелиери разбраха, че българският клиент е изключително ценен и незаменим. Това даде възможност да преосмислят ценовата си политика. В момента цените, които имаме за български граждани, не се различават от тези за останалите ни пазари.“
Според него, коментираните драстични поскъпвания на шезлонгите и чадърите, както и на цацата, са само спекулации на цената и браншът няма да ги допусне.
Изгодните оферти за ранно записване са до края на март месец, като представителят на туристическия бранш призова желаещите да се възползват и да планират своите почивки, имайки впредвид, че местата в добрите хотели се изчерпват бързо.
Добрата новина, според Танчев, за българския туризъм са Шенген, който улеснява чуждестранните туристи и подобряващото се качество на услугите по нашите курорти. На запитване, какво е мнението му за сегашния министър на туризма, той даде висока оценка на Динкова.
09.03.2024, 15:17 часа
215 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha