Дербито между "Бдин" и "Дунав" /Русе/ не излъчи победител /снимки/

Дербито между "Бдин" и "Дунав" /Русе/ не излъчи победител /снимки/ "Бдин" /Видин/ и "Дунав" /Русе/ завършиха наравно 0:0 в дунавското дерби от 24 кръг на Втора лига. Домакините играха почти цяло полувреме с човек по-малко, а гостите имаха претенции за 4 неотсъдени дузпи.
Мачът се игра на лош и разкалян терен след падналия дъжд през последните дни във Видин.
Първото голово положение се откри пред "Бдин". Още в първата минута на мача удар на Ливан Обисса премина встрани от вратата. Три минути по-късно гостите претендираха за дузпа, след като Мирослав Будинов падна в наказателното поле на видинчани. Главният съдия Антонио Антов прецени, че нарушение няма. Станислав Нечипоренко стреля фронтално от 15 метра към вратата на "Бдин" в 20-ата минута, но вратарят Маркович улови. Симеон Иванов изпробва рефлексите на стража на "Дунав" Дамянов с удар от 20-ина метра в 24-ата минута. В 27-ата минута на мача бдинци стигнаха до най-чистата си ситуация за гол. След една от най-продължителните атаки на домакините Цветомир Тодоров се озова очи в очи с вратаря на гостите, той обаче успя да скъси дистанцията и да парира с тяло удара на нападателя на "Бдин". Последва силен изстрел на Николай Цветков, но стражът на "Дунав" отново се намеси успешно. В 32-ата минута коварен изстрел на Нечипоренко премина на сантиметри от напречната  греда на домакините. Бърза контраатака на русенци в 36-ата минута завърши с още един неточен удар на офанзивния украинския халф. Пет минути преди края на първото полувреме щабът на гостите отново претендира за дузпа заради нарушение срещу Стоян Предев след центриране от корнер. В последната минута на първата част Александър Соколов и Георги Вълчев се спречкаха и получиха официални предупреждения от главния рефер.
Втората част започна лошо за домакините. Три минути след подновяването на играта Соколов получи втори жълт картон за нарушение и остави отбора си с човек по-малко. Това промени тактиката на състава на "Бдин". До края на срещата домакините трябваше да се защитават и да разчитат на епизодични контраатаки и дълги топки към бързоногия Бонсу Кваси, заменил на полувремето Ливан Обисса на върха на атаката. В 57-ата минута бе най-опасната ситуация за "драконите". Симеон Вешев нахлу опасно в наказателното поле на "Бдин", но вратарят Маркович изби удара му отблизо. Домакините отговориха с контраатака, завършила с удар на Кваси покрай вратата на "Дунав". В 79-ата минута гостите отново поискаха дузпа - този път за игра с ръка в наказателното поле. Съдията пак остана безмълвен. До края на мача гостите опитваха да вземат победата с непрестанни центрирания към Будинов, но футболистите на "Бдин" се справиха в защита и удържаха нулевото равенство.
"Определено загубихме две точки в този мач, защото нашият отбор превъзхождаше домакините във всички фази на играта, но има и други фактори, които попречиха. Единият е теренът - това не е терен, това е някаква нива. Тук футбол не може да се играе. Ако теренът беше нормален, победата за нашия отбор щеше да е изразителна. Имахме и четири претенции за дузпи, поне една трябваше да бъде свирена, но така е преценил съдията. Дузпа или фал е когато съдията отсъди. Но не трябва да търсим вината в съдията. Имахме достатъчно положения, които можехме да реализираме, но не съумяхме да ги вкараме. Ситуацията за нас стана по-тежка с изгонването на техния футболист, защото целият отбор на "Бдин" се прибра дълбоко в собствената половина и за нас стана по-трудно, въпреки че направихме всичко възможно, имахме три чисти ситуации второто полувреме, но не успяхме да вкараме гол", коментира след срещата старши-треньорът на "Дунав" Станимир Миронов.
"С оглед на това как се разви срещата и че останахме цяло второ полувреме с човек по-малко, сме доволни от едната точка. Първото чисто положение в мача беше за нас, ако бяхме реализирали, може би мачът щеше да отиде в друга посока. След като останахме с 10 човека, със сигурност "Дунав" имаше преимущество. Имаха и те едно чисто положение. Това нулево равенство е напълно закономерно с оглед играта на двата отбора и тежкия терен. Мъжка игра на нашия отбор, при нас доста от момчетата играят на максимума на възможностите си всеки мач, но срещу по-класните отбори и най-вече при гостуванията ни не успяваме да побеждаваме и да взимаме точки. Това е лошо, отразява се на класирането", обясни наставникът на "Бдин" Николай Цветков, който изигра цял мач.

"Бдин" Видин: 33. Велко Маркович (жк); 88. Кристиян Йошов; 31. Даниел Стоянов; 8. Калоян Цветков - кап.; 5. Ивайло Иванов; 7. Николай Цветков; 6. Симеон Иванов (жк); 10. Цветомир Тодоров/23. Емануел Виейра Де Соуса; 30. Иван Аврамов/11. Мартин Николов; 14. Александър Соколов (чк); 9. Ливан Обисса/45. Бонсу Кваси

"Дунав" Русе: 69. Дамян Дамянов; 77. Георги Вълчев (жк); 88. Димитър Тодоров; 22. Стоян Предев; 6. Никола Колев/15. Кристиян Господинов; 8. Станислав Нечипоренко; 7. Симеон Вешев (жк); 13. Галин Минков (жк)/14. Никола Тотев; 45. Джан Хасан/99. Самуел Фуентес; 9. Мирослав Будинов - кап.; 11. Денислав Минчев/17. Ндуалу Пахама

В следващия кръг "Бдин" /Видин/ гостува на лидера в класирането "Септември" /София/.
10.03.2024, 10:29 часа
302 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha