ИАРА спипа рибари бракониери в Монтана, друсна им актове

ИАРА спипа рибари бракониери в Монтана, друсна им актове Служители по контролна дейност към сектор "Рибарство и контрол“ - Монтана към ИАРА извършиха проверки в различни райони на язовир "Огоста" и река Огоста.
При една от проверките са установени лица уловили и задържали риба от вида бяла риба с общо тегло 11.400 кг, която значително надвишава нормата от 3 кг за еднодневен риболовен излет. На нарушителите са съставени 2 акта, а рибата е върната обратно във водата.
При друг случай служители от "Рибарство и контрол“ - Монтана спрели за проверка лек автомобил "Субару", като в багажното отделение са открити 7 чувала с хрилни мрежи. В мрежите не е имало уловена риба. На място екип на ИАРА е съставил акт за превоз на не маркирани риболовни уреди, като уредите са иззети.
В неделя на спешен телефон 112 е получен сигнал за нерегламентиран любителски риболов във водите на р. Огоста. Екип на ИАРА извърши проверка на място, като не са констатирани нарушения по ЗРА.
Сектор "РК-Монтана" към ИАРА призовава със започването на активния риболовен сезон, любителите риболовци стриктно да спазват нормите при извършване на любителски риболов и при забелязване на нарушения да сигнализират на спешен телефон 112.
12.03.2024, 13:39 часа
954 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha