Благотворителен конкурс събра средства за детското отделение в берковската болница /снимки/

Благотворителен конкурс събра средства за детското отделение в берковската болница /снимки/ Днес председателят на Ощинския съвет в Берковица Иван Кирилов и кметът Радослав Найденов дариха събраните средства от проведения благотворителен конкурс за мартеници „Надеждата в бяло и червено“ на Детско отделение към МБАЛ-Берковица.
Изработените мартеници, участвали в благотворителна изложба-базар „Надеждата в бяло и червено“,  бяха подредени и изложени в Етнографски музей - Берковица.
Само за няколко часа от разпродажбата на мартеници в Берковица беше събрана сумата от 1 180 лева.
Дарената сума ще бъде използвана за закупуването на Пулсоксиметър с три сонди за по-големи деца и възрастни, с който да следят насищането на кръвта с кислород и инхалатори за подобряване на детското здраве и качествено лечение на заболявания на дихателните пътища.
Тази апаратура ще улесни работата на лекарите и медицинския персонал в отделението и ще бъде от полза при диагностиката и лечението, както на деца, така и на възрастни.  
Жителите на Община Берковица за пореден път доказаха вярата си в доброто, като отвориха сърцата си и дариха парични средства за благородната кауза.
15.03.2024, 14:51 часа
288 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha