Заедно и в красивото: Стотици се включиха в засаждането на дървета във Враца /снимки/

Заедно и в красивото: Стотици се включиха в засаждането на дървета във Враца /снимки/ Стотици граждани се включиха в първата инициатива от кампанията “Зелена Враца” и засадиха над 400 дървета и храсти в жилищните квартали на града, съобщиха от общината.
В района на Крайречен булевард кметът Калин Каменов, общински съветници, народният представител Красен Кръстев, служители на администрацията, БКС и живущи в района засадиха 100 японски вишни и 200 японски дюли.
В жилищните квартали “Металург”, “Дъбника” и “Сениче” бяха засадени липи, див рожков и жълта акация. В инициативата се включиха заместник-кметовете Петя Долапчиева, Александър Владимиров, Цветан Стойчков и главният архитект Митко Анатолиев, служители на предприятията,социалните услуги и граждани.
В следващите седмици ще бъдат обхванати и останалите квартали на Враца.
17.03.2024, 12:42 часа
2869 1
Коментари

М, да!

17.03.2024, 21:10 часа
Явно в тия японски дюли и японски вишни има някаква голяма далавера, иначе не разбирам защо ще садим чуждоземни видове в нашата страни, който за нищо не стават, а не си садим от дървета от нашите географски ширини! Иначе инициативата е хубава!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha