Боряна Димитрова: Българите не искат предсрочни избори

Боряна Димитрова: Българите не искат предсрочни избори Обществените очаквания не са в посока предсрочни избори, те са нежеланата опция.
Това каза пред БНР социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова и подчерта, че най-големият дял - 40% от анкетираните в последното проучване на агенцията заявяват, че биха предпочели и смятат, че най-доброто към този момент е да се осъществи ротацията, а едва около 20 на сто са за бързи предсрочни избори.
"Сигналите, които идват от преговарящите страни, са, че правителството ще продължи да действа в ротационния си вариант и с някои съществени промени, които предстои да излязат на сцената", коментира тя.
Боряна Димитрова подчерта, че при предсрочни избори ГЕРБ-СДС са в по-печеливша позиция, което им даде самочувствието на по-острия тон и на поставяне на условия в преговорите.
"При национални избори, дори и да са 2 в1 с европейските, но там, където фокусът ще е върху националната проблематика, позициите на ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ са около 5 - 5,5% по-високи, според проучването на "Алфа рисърч", уточни тя и добави, че в преговорите и двете страни се опитват да отвоюват максимално добри позиции за себе си.
17.03.2024, 15:10 часа
160 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha