Правосъдие! Осъдиха убиеца на Валери Пелтешки от Мизия, влиза на топло за 18 години

Правосъдие! Осъдиха убиеца на Валери Пелтешки от Мизия, влиза на топло за 18 години Разширен наказателен състав на Окръжен съд - Враца днес осъди на 18 години „лишаване от свобода“, които да бъдат изтърпени при първоначален „строг режим“, Т. Г. за жестокото убийство на Валери Пелтешки в Мизия. 

Извънредно! Загадъчно убийство вдигна накрак полицията във Враца, има заподозрян като извършител

Ексклузивно в BulNews! Ето коя е жертвата на зверското убийство край Мизия /снимка/

Подсъдимият бе признат за виновен в две престъпления. В това, че на 26.07.2022 г. в землището на Мизия умишлено е умъртвил Пелтешки от същия град, като му е нанесъл множество силни юмручни удари с ръце, както и ритници с крака по лицето, главата и тялото, чрез скачане върху тялото, а така също чрез прегазване/преминаване през тялото му с лек автомобил "Опел Корса". За това престъпление съдът му наложи наказание 18 години „лишаване от свобода“. Подсъдимият бе признат за виновен и в това, че на същата дата и място е отнел от владението на Пелтешки, без негово съгласие, лек автомобил "Опел Корса" с намерение противозаконно да го присвои, като предмет на кражбата е моторното превозно средство. Определеното наказание за това престъпление е пет години „лишаване от свобода“. На основание чл. 23 ал. 1 от Наказателния кодекс съдът определи едно общо най-тежко наказание на подсъдимия Т. Г. за двете престъпления, извършени с едно деяние – 18 години „лишаване от свобода“, което той ще трябва да изтърпи при първоначален „строг режим“.
Окръжен съд – Враца осъди Т. Г. да заплати на двете дъщери на пострадалия В. П., конституирани като граждански ищци по делото, по 100 000 лева за всяка от тях обезщетение за претърпени неимуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва до окончателното изплащане на сумите. Отхвърлени бяха исковете на други петима граждански ишци. Подсъдимият Т. Г. ще трябва да заплати и направените разноски по делото.
Мотивите на съда към присъдата ще бъдат изготвени в законоустановения срок.
Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна, а подлежи на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен срок.
18.03.2024, 16:30 часа
3015 1
Коментари

18 години...

18.03.2024, 20:57 часа
Крумовите закони биха го изгорили тутакси ! Миризлив проклет циганин ! Демокрация ли ? Калашник с няколко пълнителя ! Бай Тошо добре ги беше подредил . Ама - на ви европа - насрана ! На ви демократична анархия ! Сърбайте с кеф !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha