Близо милион на година струва изхранването на болните във врачанската МБАЛ „Христо Ботев“, търсят кой да готви за пациентите и персонала

Близо милион на година струва изхранването на болните във врачанската МБАЛ „Христо Ботев“, търсят кой да готви за пациентите и персонала Близо един милион лева на година струва изхранването на пациентите и персонала във врачанската многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“, научи агенция BulNews. В момента тече обществена поръчка за това кой ще готви през следващите 24 месеца. 
За нуждите на здравното заведение е необходимо ежедневно приготвяне и доставка на готова храна за пациенти и здравни служители. Ястиата за болните следва да са по одобрени рецептурници, съгласно определени диети. В документацията по процедурата са посочени различните състояния, които изискват специално меню, както и прогнозният брой порции, които ще са необходими за срока от 2 години. Сред специалните диети са такива за деца, за хора със стомашни заболявания, диабет, сърдечни болести, хора с наднормено тегло, слаби и тежко болни и др. Предвидена е също така храна за пациенти на хемодиализа - закуска и шоколад, както и подкрепително-тонизираща храна за кръводарители – кафе, сок, шоколад и консерва.
Количествата са ориентировъчни и техният обем за всеки храноден зависи от фактическия брой пациенти, постъпили за лечение в здравното заведение. Заявката се подава до 12 часа на предходния ден. 
Доставките се извършват ежедневно, със собствен транспорт на изпълнителя, по следния график: закуска – до 6.30 часа, обяд – до 11.30 ч. и вечеря – до 17.30 ч. Готовата храна се предава за всеки пациент и служител, в индивидуални опаковки, за еднократна употреба, като към всяка порция трябва да се доставят и прибори за еднократна употреба. Стойността на опаковката, разходите за опаковането и транспорта се включват в предложените от участника единични цени на храните.
Приготвената храна следва да отговаря на изискванията за количество, качество и калорийна стойност, за вкус и хигиена, а продуктите да са без вредни добавки, става ясно от документите по процедурата.
Прогнозната стойност за изпълнението на дейността е 1 767 000 лева без ДДС, а оферти могат да се подават в срок до 9 април. 
 
20.03.2024, 08:50 часа
1266 2
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha