Сачева: От няколко месеца Асен Василев подготвя саботаж срещу Габриел

Сачева: От няколко месеца Асен Василев подготвя саботаж срещу Габриел Асен Василев от месеци подготвя саботаж срещу Мария Габриел. Това мнение изказа пред "Нова телевизия" депутатът от ГЕРБ Деница Сачева, която беше част от преговорния екип. За да докаже тезата си, тя пусна запис с глас, наподобяващ този на финансовия министър в оставка. Тъй като звукът от записа не беше хубав, тя цитира какво казва Василев: "По мое лично мнение последният ден, в който тази Габриел ще иска да е премиер, ще е последният ден на това правителство."
Сачева уточни, че това е записът от заседание на "Продължаваме промяната", който независимият депутат Радостин Василев разпространи през миналата година.
"Има непрекъснат саботаж от "Продължаваме промяната". Асен Василев месеци наред иска да направи този саботаж. Всички останали на масата на преговорите все пак се опитвахме да намерим път, който да ни събира. Представяте ли си той да бъде коректен министър на Мария Габриел? Затова не искаме да бъде финансов министър в следващия кабинет", допълни Сачева.
По думите ѝ по време на преговорите съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков е заявил, че е съгласувал с Делян Пеевски подкрепата на ДПС за избора на нови шефове на регулатори, където е нужна 2/3 подкрепа в парламента. Искането от ГЕРБ било да не се иска подкрепа от БСП при тези гласувания.
Сачева каза още, че кабинет с втория мандат няма да има. Тя призова представители на "Продължаваме промяната - Демократична България" да се обадят на Габриел, да направят публично изявление и след това преговорите за правителство с мандата на ГЕРБ да продължат. Според нея най-важно е от коалицията да кажат дали нападките на Асен Василев към Габриел са в качеството му на политически лидер, или са негово лично мнение.
21.03.2024, 09:54 часа
235 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha