Сарафов поиска уволнение за шефа на Военна прокуратура заради Семерджиев

Сарафов поиска уволнение за шефа на Военна прокуратура заради Семерджиев И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Прокурорската колегия да образува дисциплинарно производство срещу шефа на Военно-окръжна прокуратура-София Адалберт Кръстев и да му наложи наказание - дисциплинарно освобождаване от длъжност.
Прокурор Кръстев бе един от свидетелите по делото срещу Георги Семерджиев, убил 2 момичета в катастрофа. Той бе на мястото на инцидента минута след него. 
Предложението е направено въз основа на доклад за резултатите от комплексна проверка, извършена от екип прокурори от Върховна прокуратура и от Военно-апелативна прокуратура на дейността на Военно-окръжна прокуратура-София за периода 01.01.2022 г. - 30.06.2023 г. При ревизията са констатирани многобройни нарушения и неизпълнение на задължения от Кръстев.
Проверяващият екип е установил нарушения на принципа на случайния подбор при разпределението на дела. 74 преписки и досъдебни производства например са били разпределени на дежурен прокурор във ВОП-София в противоречие с утвърдените в системата на прокуратурата правила за приложение на разпределението на преписките и досъдебните производства на принципа на случайния подбор. Пак в нарушение на тези вътрешни
правила са били разпределени и преписки по изпълнение на 15 присъди, получени във Военно-окръжна прокуратура-София в периода от 01.01.2022 г. до 30.06.2023 г.
21.03.2024, 12:36 часа
198 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha