Михаил Константинов: Ако не се изпълни първият мандат, то и вторият няма

Михаил Константинов: Ако не се изпълни първият мандат, то и вторият няма Ако не се изпълни първият мандат, то няма никакъв шанс за реализиране и на втория. Това обясни математикът и бивш член на ЦИК проф. Михаил Константинов. Той коментира има ли изход от политическата криза и какви са новите решения на Европейския съюз, свързани с Украйна, заедно с регионалния директор на международната социологическа агенция „Катар" Марчела Абрашева пред NOVA NEWS.
"Ако не се изпълни първият мандат, то няма никакъв шанс за реализиране и на втория", заяви Константинов. Математикът е на мнение, че политическите лидери се държат недостойно и са се дискредитирали окончателно. Той обаче допълни, че няма с кого да бъдат заменени. Професорът не смята, че ще има предсрочни избори, но не направи предположение за това какво ще бъде новото правителство.
Абрашева посочи, че от ГЕРБ не желаят да подпишат споразумението, тъй като не искат да бъдат довършени реформите в страната. Тя е на мнение, че решението между управляващите вероятно ще бъде по-дълготрайно.
Константинов каза, че важната новина е, че ЕС е обявил, че поема военновременен курс на икономиката, което е стъпка преди обявяване на война. Професорът поясни, че това не означава, че ще има военен конфликт. Абрашева не смята, че европейското решение ще доведе до обявяване на война.
22.03.2024, 13:39 часа
213 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha