Конфискуваха 3 тона лекарство от яхта в Гърция

Конфискуваха 3 тона лекарство от яхта в Гърция Гръцките власти съобщиха, че са конфискували повече от три тона от отпусканото с рецепта лекарство прегабалин, използвано при неврологични заболявания, съобщи Асошиейтед прес.
Конфискувана е също така яхта, регистрирана във Великобритания.
Операцията е била проведена в четвъртък вечер в пристанището Лаврио, на 70 километра югоизточно от Атина, съобщи снощи бреговата охрана.
На яхтата бреговата охрана откри 3.75 милиона капсули Нервигесик (Nervigesic), търговско наименование, използвано от индийската фармацевтична фирма Ейч Ей Би фарма (HAB Pharma) за прегабалин. Капсулите са били опаковани в 500 кашона с общо тегло близо 3.15 тона, се казва в съобщението на властите.
Прегабалин се използва при неврологични заболявания, причинена от различни състояния, като диабет и херпес зостер, а също и при вид припадък, наречен парциален припадък.
Акцията е разпоредена въз основа на информация от гръцката Национална разузнавателна агенция във връзка с дейността на мрежа от египетски граждани на гръцка територия, се казва в съобщението.
Яхтата и нейният товар остават на пристанището Лаврио, докато местните власти провеждат разследване, уточниха от бреговата охрана.
24.03.2024, 14:41 часа
154 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha