ДКТ-Враца отбелязва с премиера Международния ден на театъра

ДКТ-Враца отбелязва с премиера Международния ден на театъра Драматично-куклен театър Враца ще отбележи Световния ден на театъра- 27 март с премиера на най-новия спектакъл за деца в своя репертоар „Грозното пате“ по Ханс К. Андерсен. Една от най-известните приказки на Андерсен е написана през 1842 г. На сцената на Врачанския театър приказката отново оживява със завладяващ разказ и на достъпен за най-малките зрители език поднася посланието всеки да следва мечтите си, да отстоява себе си и да не се страхува да бъде различен. 
Детският спектакъл е петото ново заглавие в афиша на театъра за последните три месеца. Драматизацията и режисурата са на Мария Банова, която стои зад обичани детски спектакли на „Арт Ленд“ и от години посвещава малките в магията на ръчно изработените кукли в творческите си ателиета. Сценографията е на Васил Рокоманов, куклите и костюмите са дело на Силва Бъчварова, а музиката на Димо Стоянов от група П.И.Ф. В куклената пиеса участват актьорите - Юлия Колова, Ива Кирова, Капка Пеняшка и Калин Костадинов. Премиерата на пиесата „Грозното пате“ ще бъде на 27 март от 15 ч. в камерна зала. 
На празника си театралите ще подарят приятни емоции на врачанската публика и с една от най-новите постановки в своя репертоар- „Гимнастика за бременни“, която е с номинация „Златен Кукерикон“ за режисура на Петринел Гочев. Комедията ще се играе от 19 ч. на камерна сцена. 
Акцент през седмицата е и визитата на известния български поет, драматург, композитор и режисьор Недялко Йорданов, автор на премиерната постановка на Врачанския театър "Убийството на Гонзаго" с режисьор Пресиян Кузов. Недялко Йорданов пристига в града под Околчица на 26 март, където от 19 ч. на камерна сцена заедно с публиката ще изгледа пиесата „Убийството на Гонзаго“, за която билетите бяха изкупени седмица преди началото.
Преди представлението, от 17 ч., в Регионална библиотека „Христо Ботев“ Недялко Йорданов ще се срещне и със своите почитатели, за да представи новата си стихосбирка със заглавие „Не ми се тръгва“.
25.03.2024, 12:20 часа
285 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha