ГЕРБ-СДС: Няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат

ГЕРБ-СДС: Няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат Няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Така от ГЕРБ-СДС отговориха на писмото на „Продължаваме Промяната – Демократична България”, които предложиха кабинет с втория „Национален” мандат. 
„Ние от ГЕРБ- СДС винаги сме били честни с българските граждани, които многократно са ни давали своето доверие и на тази база сме управлявали страната единствено и само в интерес на хората. И днес ще бъдем честни с тях и заявяваме, че ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България”, обясняват от коалицията.
В позицията си от ГЕРБ-СДС припомнят за подписаната декларация през юни 2023 г. между Николай Денков и Мария Габриел за управление на страната. „И точно, когато наближи моментът за извършване на ротацията, която всички считахме за един технически въпрос, дойдоха и първите знаци за нарушаване на предварителните договорености от страна на ПП-ДБ. Внезапно се появи желанието в ПП-ДБ Николай Денков, освен вицепремиер, да бъде и министър на външните работи, а не и министър на образованието, както е договорено”, допълват от формацията.
26.03.2024, 14:24 часа
159 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha