Петър Витанов: При евентуални избори правителството ще бъде на ГЕРБ-СДС и ДПС

Петър Витанов: При евентуални избори правителството ще бъде на ГЕРБ-СДС и ДПС ПП-ДБ бяха пратени в българския парламент, за да разградят лидерството на ГЕРБ. Вместо това сега се молят по студиата за правителство с тях. Имаме нужда от алтернатива. Това заяви евродепутатът Петър Витанов в ефира на "България сутрин".
"За мен беше логически по-нормално да има правителство, но тези два основни политически субекта са като олиото и водата, трудно се смесват. От това, което виждам, става ясно едно - вътрешните страсти доминират над европейските, защото много често се използваше наративът, че посолствата имат нужда от стабилно правителство в България, предвид кризите, които има съвсем близо до нашите граници. Оказа се, че вътрешните страсти са по-силни от всяко европейско желание", обясни той пред Bulgaria ON AIR.
Витанов е категоричен, че от самото начало е нямало как тези две политически партии да създадат нещо трайно и устойчиво.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано днес заяви, че е бил полаган на натиск от страна на чуждестранни министри.
"Не вярвам на думите на Борисов. Той е политически играч от 20-25 години, а понякога го сравняват със заслужил артист от Народния театър. Въпреки това допускам, че нашите европейски партньори разчитат на сериозно правителство, което да е устойчиво. Още повече, че той е представител на Европейската народна партия и за тях е изключително важно да имат партньорски кабинети по места в навечерието на европейските избори. Не ме учудва изразеното желание от Запада да имаме правителство", подчерта евродепутатът.
При едни евентуални следващи избори, Витанов смята, че следващото правителство ще бъде излъчено от ГЕРБ-СДС и ДПС, ако не се появи алтернативна партия.
"Това, което аз очаквам, е ГЕРБ да има по-силен резултат, предполагам и ДПС ще има по-висок резултат и с помощта на някоя малка политическа сила да управляват следващите 4 години. Ако не се създаде алтернатива. Хората нямат доверие в продукцията, която им се поднася. Всичко това би могло да се промени, ако хора, които се ползват с обществено доверие, стъпят на по-активно на политическата сцена", добави гостът.
26.03.2024, 15:53 часа
387 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha