Предлагат затворената "Вива Медика" във Враца да стане хоспис

Предлагат затворената "Вива Медика" във Враца да стане хоспис Сградата на частната болница "Вива Медика", затворена заради източване на държавната, може да се превърне в хоспис във Враца. По този начин местната управа хем ще попълни тази празнина в социалните услуги, които предлага, хем ще помогне на МБАЛ "Христо Ботев" да погаси задълженията си за местни данъци и такси, които не е плащала от години. Размерът на задължението надхвърля милион лева.
Намерението на Община Враца стана ясно по време на последното редовно заседание на местния парламент вчера, на което кметът Калин Каменов поиска разрешение от съветниците за старт на преговори по прехвърляне на сградата на бившата МБАЛ "Вива Медика". Собствеността на зданието е на държавната болница.
Кметът Каменов обясни пред съветниците, че още на следващата сесия ще внесе докладна, чрез която да поиска от държавната болница прехвърлянето на имота срещу погасяването на дълга.
27.03.2024, 11:09 часа
2269 1
Коментари

имам

27.03.2024, 19:50 часа
много добри спомени от единственото ми престояване там .Ножът беше в ръцете на д-р Цено Ценов /небесата да го пазят ! / , мъките си бяха мои , но това Беше ! Нека стане хоспис , мисля си , че старите са повече от младите . Докато се свършим , де .
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha