Рашков: ДПС и ГЕРБ се опитват да саботират дейността на Временната комисия за Нотариуса

Рашков: ДПС и ГЕРБ се опитват да саботират дейността на Временната комисия за Нотариуса Последните няколко дни ДПС и ГЕРБ се опитват да саботират дейността на Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Нотариуса, който е публично известен. Мисля, че причините за това са доста ясни вече и те се дължат на обстоятелството, че се събраха доста факти и се изясниха достатъчно обстоятелства, които доведоха до разширяване на предмета на изследване. Това заяви пред журналисти депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков.
По думите му ГЕРБ и ДПС се страхуват от крайния резултат, до който може да стигне комисията след изслушването на хора по случая.
"Нотариуса и Еврото не са могли да реализират дейността си без подкрепа, включително политическа такава. Имам основания да смятам, че те са имали връзки с високо политически лица. Получавали са информация срещу кого се водят досъдебни производства и това им е позволявало да развиват изнудваческа дейност", подчерта Рашков.
Той поясни, че Делян Пеевски е бил в следствения отдел при Софийска градска прокуратура, където е работил с Пепи Еврото.
Според Рашков Еврото и Нотариуса са имали връзки с изпълнителната власт не само в кабинет на Борисов. 
27.03.2024, 16:18 часа
209 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha