Русия удари Западна Украйна с мощни ракети "Кинжал"

Русия удари Западна Украйна с мощни ракети "Кинжал" Украинските военновъздушни сили съобщават за изстрелване на балистични ракети от Крим - в допълнение към крилатите ракети, които все още летят към Западна Украйна.
Каналите за наблюдение съобщават, че един от "Кинжалите" лети към град Стрий в Лвовска област.
По-рано тази нощ град Стрий е бил атакуван от шахеди. Районът вече беше ударен от ракети и безпилотни самолети миналия уикенд. Руски източници пишат, че ударът е засегнал пункт от газопреносната система.
В цяла Украйна е обявена въздушна тревога. Мониторинговите агенции посочват, че Кремъл и тази нощ е използвал ракети "Кинжал".
Каналите за наблюдение и украинските военновъздушни сили съобщават за няколко групи и отделни ракети над областите Виница, Киев, Полтава, Черкаси и Суми.
Освен това каналите за наблюдение съобщават, че по предварителна информация Русия е изстреляла още една вълна от ракети от района на Каспийско море. От летища северно от Украйна са излетели тактически самолети, които може би също носят ракети.
Украинските канали за наблюдение съобщават, че по предварителна информация руски стратегически бомбардировачи са изстреляли крилати ракети от района на Енгелс на река Волга.
Това е втората вълна от ракети през нощта - първата е изстреляна по-рано през нощта, като все още няма информация за последствията от този удар.
Междувременно продължава и обстрелът с изстреляните по-рано "шахеди".
Военновъздушните сили на Украйна пусната отделно предупреждение за ракетна опасност за Миргород, Полтавска област. Там се намира военно летище, което чест е цел на руските удари.
Украинските военновъздушни сили съобщиха за движение на "шахеди" през последния час над Тернополска, Николаевска, Запорожка, Днепропетровска и Харковска област, в допълнение към Лвовска област.
Към 7 часа сутринта въздушната тревога бе отменена - поетапно за различни области на страната. Започнаха да излизат информации и за нанесените поражения - Днепър е без електроснабдяване. Има констатирани взривове в Кременчуг.
"Укриненерго" съобщи, че в резултат на масирания и комбиниран руски удар са повредени съоръжения от енергийната инфраструктура в западните и централните области на Украйна. Най-пострадали са Днепропетровска и Харковска област, където е въведен авариен режим на работа.
29.03.2024, 13:30 часа
215 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha