Седем мигранти загинаха при катастрофа в Албания, бягали от полицията

Седем мигранти загинаха при катастрофа в Албания, бягали от полицията Осем души, сред които 7 мигранти, са загинали в Албания при автомобилна катастрофа, когато са се опитали да избягат от полицията, съобщи полицията в съобщение за медиите, предаде АФП.
Шофьорът на автомобила, албанец, изгубил контрол близо до Пермет, на няколко километра от границата с Гърция, и колата паднала в река Вьоса, съобщи полицията.
Според първоначалното разследване албански полицейски патрул се е опитал да овладее автомобила, но шофьорът, албанец, е ускорил и е избягал.
Според изявлението на полицията мигрантите от "Близкия изток" току-що са пресекли границата между Гърция и Албания, вероятно за да преминат в Черна гора и след това да продължат към други европейски държави.
Албания се намира на т.нар. балкански маршрут, използван от стотици хиляди хора, които бягат от конфликти и бедност в Африка, Централна Азия и Близкия изток към Европейския съюз по време на миграционната вълна през 2015 и 2016 г.
По данни на европейската гранична агенция Frontex между януари и октомври 2023 г. този маршрут са използвали близо 100 000 души.
02.04.2024, 15:36 часа
310 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha