За пръв път у нас! Ловното сдружение в Белоградчик си избра жена за председател

За пръв път у нас! Ловното сдружение в Белоградчик си избра жена за председател За първи път в историята за председател на ловно-рибарско сдружение у нас бе избрана жена. Това е Теодора Станимирова, която на 29 март по време на отчетно-изборното събрание на ЛРС-Белоградчик получи подкрепата на своите колеги и застана начело на организацията. Тя убедително спечели вота на делегатите срещу другия кандидат и член Управителния съвет Евгени Евгениев.
Теодора Станимирова е четвърто поколение ловец, като членува в сдружението от 14 години. До момента е изпълнявала длъжността на специалист по лова. Съпругът й също е ловец и двамата се надяват техният син да наследи страстта към ловния спорт.
По образование е инженер лесовъд, завършила е специалност „Горско стопанство“ в ЛТУ в София.
„Реших да се кандидатирам за председател на сдружението, тъй като добре разбирам нуждите от развитие на нашата малка организация от 650 ловци и риболовци – сподели тя. – Един от големите проекти, с който ще се ангажирам, е да направим ловен музей, тъй като сградата, построена със средства на нашите ловци, където се помещаваше природо-научният музей на града, е занемарена. С наши усилия и средства и с помощта на общината се можем да успеем.
Съзнавам, че съм първата дама в лова, която става председател на ловно-рибарско сдружение. Благодарна съм колегите, че ме подкрепиха, което е доказателство, че съм дълбоко свързана с мъжкото хоби.
От три години започнахме отново да организираме курсове за нови ловци и се надявам да привлечем повече млади хора в нашите редици.“
По време на събранието бе определен членски внос за 2024 г., бе представен и отчет за финансовото състояние на сдружението. Отчетено бе, че последният ловен сезон е бил по-успешен от предишния и популацията на дивата свиня се възстановява. Ловците са доволни и от ловните излети на фазан, каквито пернати разселват всяка година.
Официален гост бе председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев, които приветства избора на новия председател и поздрави ловците от дванайсетте дружини с 27 групи за усилията им по стопанисването на дивеча.
04.04.2024, 11:18 часа
2846 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha