Денков за Пеевски: "Най-голямото зло", той му отвърна: "Най-лошият премиер в историята"

Денков за Пеевски: "Най-голямото зло", той му отвърна: "Най-лошият премиер в историята" ''Най-голямото зло, което се случва на България" - така премиерът в оставка Николай Денков определи тази сутрин съпредседателя на ДПС Делян Пеевски.
''Най-лошият премиер в историята", отвърна му Пеевски малко по-късно. Разбира се, както напоследък повелява традицията, тези реплики бяха разменени чрез медиите.
По-рано днес Денков направи обобщение във Фейсбук на свършеното от кабинета преди официално да предаде властта на служебното правителство на Димитър Главчев. За предстоящите предсрочни избори той директно обяви Пеевски за виновник и се закани, че няма да се ангажира политически с него в бъдеще. "Няма никакъв шанс правителство, към което аз имам отношение, да бъде заедно с Делян Пеевски във водеща конфигурация. Г-н Пеевски в момента е най-голямото зло, което се случва на България и голяма част от проблемите, които виждаме, е именно защото той почна да командва процесите. Той почна да командва ГЕРБ; той искаше избори; и всъщност ние отиваме на избори заради него. Истината е, че ние осъзнаваме много добре, че всъщност проблемът на България днес се казва Делян Пеевски. Не виждам какви мостове трябва да имаме към него", заяви Денков.
Реакцията на Пеевски не закъсня. На брифинг пред журналисти в парламента той нарече Денков ''най-слабия премиер в историята на България''. "Не мога да повярвам, че човекът, за когото се грижих 9 месеца, който видяхте, че не се справя изобщо с длъжността на премиер, и мога да кажа, че е най-слабият премиер в историята на България, говори такива неща. Оставям тези квалификации на безсилието, в което се намира в момента", каза Пеевски. 
На въпрос дали ще има възможност ДПС и ПП-ДБ да размразят отношенията, Пеевски отговори, че това зависи от дясното обединение. Той разказа, че десните постоянно му звъняли, а след това пред медиите давали ''странни изявления''. И уточни, че ''с всички тези хора сме ходили навсякъде заедно'' по повод твърденията, че Пеевски е ходил сам в централата на ГЕРБ. ''При Борисов в централата съм ходил, но сме ходили с Христо Иванов заедно. С всички тези хора сме ходили навсякъде заедно. Е, те със злото ли живяха 9 месеца?", каза Пеевски.
Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пък коментира, че още помни ''как Денков се сгуши зад Пеевски, когато дойдоха миньорите да ги бият''. Герберският лидер имаше предвид случката от миналата година, когато се стигна до протести и блокиране на ключови пътища в страната от енергетици и миньори заради идеята мощностите на лигнитни въглища и производството от тях да намалее значително през следващите десет години.
Борисов допусна, че след изборите ДПС и ПП-ДБ ще подновят диалога, като изтъкна, че в такъв случай ГЕРБ ще са опозиция.
04.04.2024, 13:21 часа
354 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha