Ето 7 знака, че имате нужда да прекарвате повече време с партньора си

Ето 7 знака, че имате нужда да прекарвате повече време с партньора си За много хора в днешно време е трудно да балансират кариера, семейство, приятели, хобита, романтика, секс, грижа за себе си, почивка, домашни задължения и т. н.
Носим твърде много дини под мишниците си и понякога забравяме да се отървем от някоя от тях. Да, животът е забързан, но не трябва да живеем под постоянен натиск да имаме страхотна кариера, да правим много пари, да бъдем страхотни родители и/или партньори, да имаме много приятели, да имаме хобита, домът ни да е чист и да изглеждаме безупречно, защото това е невъзможно.
Всеки човек трябва да намира време да подрежда приоритетите в живота си и особено във взаимоотношенията си. Твърде често позволяваме на други отговорности и натиск да вземат превес, а когато това се случи, ние забравяме за това, което наистина има значение за нас.
Прекарването на качествено време с партньора ни е важно, защото ни помага да се чувстваме свързани с него, да се чувстваме по-подкрепени, а също така по-привлекателни и желани.
А ето и 7 признака, че вие и вашият партньор не прекарвате достатъчно време заедно и това вреди на отношенията ви:

1. Никога не излизате на среща само двамата
С деца или без деца, връзката ви се нуждае от повече качествено общуване с половинката. Ако сте родители, сигурно децата ви са приоритет и винаги излизате с тях, но връзката ви с вашия партньор ще бъде по-пълноценна, ако от време на време оставате насаме. Ако ви е трудно да си намерите детегледачка, започнете да планирате време за общуване, когато детето ви спи или е на детска градина. Изключете телевизора и си говорете. Не е нужно да ходите някъде, можете да си организирате „среща“ у дома.

2. Понякога имате усещането, че сексът е скучна работа
Нека си го кажем. Сексуалните искри могат да загаснат с времето, а желанието за интимност да намалее с напредването на възрастта. Напълно нормално е да има затишие в страстта и физическата близост между вас и партньора ви, но никога не трябва да чувствате секса като скучна работа. Сексът би трябвало да носи удоволствие, а покрай правенето му не трябва да има безпокойство или напрежение. Трябва да му отделите повече време, така че двамата с половинката си да се почувствате по-свързани.

3. Говорите само за практичните аспекти в живота си
Ако откриете, че с половинката ви си говорите само за практични неща, тогава връзката ви определено може да е в беда. Ако откриете, че често сте на автопилот и просто си говорите за сметки, за децата, за отговорности, вместо да водите по-емоционално свързващи разговори, това е знак, че и двамата дори не осъзнавате колко сте откъснати от собствените си нужди и желания.

4. Не сте оставали сами повече от година
Трябва да отделяте време да бъдете сами само с партньора си на всеки няколко месеца. Това ще насърчи вашето общуване, спонтанност и интимност. „Бягството“ не трябва да бъде пищна ваканция, а просто да бъде изключително време далеч от нормалността в живота ви. Направете нещо заедно с половинката, за да нарушите рутината.

5. Никога не се храните (закусвате или вечеряте) заедно
Може би вашите графици не позволяват това. Може би имате деца. Независимо от това, ако откриете, че никога (или рядко) се храните заедно с партньора си, трябва да промените това. Прекарването на време заедно на масата, поне сутрин или вечер, може да бъде много свързващо в емоционален план.

6. Имате твърда рутина
Рутината принципно може да бъде полезна, но ако се окажете в толкова твърда рутина, че не отделяте време, за да бъдете спонтанни или гъвкави, тогава и двамата с партньора ви може да жадувате да бъдете по-присъстващи и/или ангажирани един с друг. Опитайте се да включите общи дейности в списъка ви от задачи. Може да се разхождате вечер заедно до магазина за хранителни стоки, да разхождате заедно домашния любимец или нещо друго, което ще ви позволи да увеличите качественото си време един с друг.

7. Често се карате... за какво ли не
Ако вие и вашият партньор си лазите по нервите по-често от нормалното, това може да е знак, че имате нужда от повече време заедно, но не в твърде практичен или роботизиран вариант. Ако все спорите за дреболии, това може да е индикатор, че и двамата сте изнервени и копнеете за почивка. Може би си липсвате един на друг, но вместо да си го признаете, ви е по-лесно да се дразните. Качествено време с половинката не означава да седите заедно на дивана и да гледате телевизия. Идеята е да водите разговори за живота, за деня си, за плановете си, да споделяте емоциите си.
16.04.2024, 11:00 часа
228 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha