Новите министри встъпиха в длъжност /снимки/

Новите министри встъпиха в длъжност /снимки/ След церемонията по полагане на клетва на служебния кабинет „Главчев” в Народното събрание и предаването на властта в Министерския съвет, новите министри встъпиха в длъжност. 
Кирил Вътев прие поста на служебен министър на земеделието и храните. Той заемаше същия пост в предходното правителство. При официалното му посрещане в сградата на МЗХ той заяви, че е приел поканата отново да бъде министър на земеделието и храните, тъй като ще има възможност да продължи започнатите дейности в сектора. Приоритет на ръководството на Министерството остават законодателните промени в подкрепа на земеделските производители. Акцент в новия му мандат ще продължат да бъдат политиките за прозрачност, откритост и диалогичност чрез множеството създадени Консултативни съвети.
„Вярвам, че ще се справите и от сърце желая успех! Уверен съм, че всички започнати политики ще бъдат продължени, защото през изминалите девет месеца сме работили за развитието на здравеопазването“. Това заяви проф. Христо Хинков при предаването на поста здравен министър на д-р Галя Кондева. 
„Ще търся баланс в работата си, но като лекар, за мен винаги на първо място е била грижата за хората. Така ще бъде и сега, в качеството на ми на служебен министър на здравеопазването“, посочи д-р Кондева.
На традиционна церемония за символично приемане на ключа на министерството Петър Димитров категорично потвърди: „Продължаваме напред. Ние с Юлиян Попов работим от първия ден заедно, направихме много неща за околната среда заедно и те ще продължат".
Юлиян Попов предаде поста със същото послание за приемственост: „Всичко, което свършихме през този мандат, го правехме заедно, така че според мен няма да има отклонение нито на един градус от линията на министерството и нито една секунда забавяне".
Двамата обсъдиха въпроси от непосредствения дневен ред в работата на екипа на МОСВ.
Служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков пое управлението на ММС от своя предшественик Димитър Илиев след края церемонията в Спортната палата. Глушков подчерта, че фокусът на работа му се ще бъде в осигуряването на безпрепятствена подготовка за българските спортисти за предстоящата Олимпиада в Париж. Тя започва след малко повече от 100 дни. 
09.04.2024, 12:45 часа
310 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha