БЧК раздава хранителни пакети във Врачанско, интересът е голям

БЧК раздава хранителни пакети във Врачанско, интересът е голям Голям интерес има в малките населени места на област Враца към пакетите с хранителни продукти, които местните структури на Българския Червен кръст (БЧК) и доброволци раздават на уязвими граждани, каза директорът на благотворителната организация за региона Гергана Михалчева.
Пакетите са от Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция „Подкрепа“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Те съдържат 15 вида продукти, като едночленните и двучленни семейства получават един пакет с общо тегло 10,890 кг., а по-големите семейства - два пакета с общо тегло 38,470. Списъците с правоимащите се изготвят от местните дирекции на Агенция „Социално подпомагане“, която е управляващия орган на Програмата.
"Раздаването на пакетите започна на 3 април и има вече населени места, в които са раздадени на всички, включени в списъка", разказа Михалчева. По думите ѝ проблем има в по-големите градове като Враца, Козлодуй, тъй като не всички правоимащи научават навреме.
"Информация за неполучените пакети ще се изпраща на АСП и от там ще изготвят допълнителни списъци с правоимащи граждани", обясни още директорът на БЧК-Враца.
До момента хранителни пакети в град Враца са получили над 400 души от общо 2600 правоимащи. Според графика днес започва раздаването на пакетите в град Мездра, а утре – в град Оряхово, като селата в двете общини ще бъдат поетапно заредени. Поетапно ще се зареждат и останалите общини в област Враца, като последни ще бъдат заредени с пакети селата на община Враца, очаква се това да стане към 25 април.
Михалчева уточни, че това е първият транш на хранителната програма и ще продължи до 7 юни. Същият месец ще започне вторият транш, в който ще се раздават пакети с хигиенни материали и някои храни./БТА 
09.04.2024, 15:09 часа
1071 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha