Мигранти загинаха край гръцки остров

Мигранти загинаха край гръцки остров Гръцките власти спасиха 14 мигранти, включително осем деца, от скалист бряг на остров Хиос, предаде Ройтерс, като се позова на гръцката брегова охрана. От бреговата охрана допълниха, че в момента се провеждат издирвателно-спасителни дейности.
АНА-МПА съобщава, позовавайки се на пристанищните власти в Хиос, че телата на трима загинали са открити на скалистия бряг на село Кардамила, в близост до мястото на инцидента.
Предполага се, че мигрантите са стигнали до острова в Егейско море близо до Турция на гумена лодка, каза служител на бреговата охрана. Не е станало ясно веднага колко души е имало на лодката. 
Гърция е предпочитан вход към територията на Европейския съюз за мигранти и бежанци от Близкия изток, Африка и Азия от 2015 г., когато близо 1 милион души пристигнаха на нейните острови.
Цифрите спаднаха значително, преди да се повишат отново миналата година до 41 561 пристигания по море. Около 10 163 мигранти са достигнали Гърция по море само за тази година.
10.04.2024, 15:34 часа
373 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha