Google Chrome става платен, ето за кого

Google Chrome става платен, ето за кого Някога програмите за отваряне на сайтове струваха пари. Една от причините Netscape да загуби от Internet Explorer през 90-те беше именно това.
Сега, обаче, платеният уеб браузър се завръща - но от Google и за целите на бизнеса.
Става дума за новия продукт Chrome Enterprise Premium. С него онлайн гигантът се опитва да превърне браузъра в цялостна система за защита на информацията на работното място. Тезата на компанията е, че вече огромна част от дейностите на служителите не са свързани с конкретен инсталиран на компютрите им софтуер, а с уеб приложения - без значение дали говорим за Windows, или за macOS, Android, iOS или chromeOS.
Така Chrome Enterprise Premium надгражда стандартния браузър с централизиран контрол, IT административни политики, централизирано обновяване и поддръжка на протоколи като RDP за отдалечен достъп. Сигурността е ключова характеристика на новия продукт - с AI засичане на опасности, възможност за задълбочен анализ на устройството и контекстово-базиран контрол на достъпа.
Всичко това - за 6 долара на месец на потребител.
Както отбелязва The Register, Chrome може да се конфигурира да бъде достатъчно сигурен и без пари, но допълнителните функционалности могат да намерят употреба в определени ситуации. В същото време Chrome Enterprise Premium потвърждава прогнозата на Gartner от миналата година, че браузърите постепенно ще се превърнат в платформи, през които компаниите разпространяват софтуер, събират данни и контролират достъпа.
12.04.2024, 15:00 часа
500 1
Коментари

Направо

13.04.2024, 19:23 часа
потръпнах тук - там ! И за да няма рецидиви , шъ си сипя йощ йедно питие в съботното битие и ще се сетя за писаното , че скоро интернетът ще изчезне....Е , тогава аз черпя ! Да бъде любовта и животът в чистия си вид ! Амин !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha